Ponta promite. De data asta, că nu va graţia corupţi dacă ajunge.

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

"Preşedintele are acest drept: de a graţia. Eu, dacă ajung preşedinte, nu voi graţia pe nimeni condamnat pentru infracţiuni de violenţă sau de corupţie", a declarat vineri Victor Ponta explicând cum l-ar graţia el pe Gică Popescu, dacă va fi ales la Cotroceni.

"Gică Popescu este o persoană care a făcut mult bine României" şi deci ar trebui graţiat, a explicat Ponta modul în care vede el situaţia fostului fotbalist, condamnat la trei ani, o lună şi zece zile închisoare în dosarul Transferurilor, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

În ceea ce priveşte afirmaţia cum că nu va graţia pe nimeni condamnat pentru infracţiuni de violenţă sau corupţie, reamintim că, tot în context de Cotroceni, premierul Ponta le promitea baronilor locali PSD, la mijlocul lui aprilie, că li se va face dreptate când Băsescu va pleca de la Cotroceni:

"Eu cred că dreptate se va face până la capăt în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi toţi cei care ne-am luptat cu el vom şti că am avut un scop şi că am câştigat această bătălie. (...) Atunci îi vom face dreptate şi lui Costică Nicolescu, şi celorlalţi mulţi care nu au putut să fie învinşi la vot şi atunci s-a încercat în cazul multora să fie învinşi pe alte căi", declara Ponta în aprilie, prefigurând momentul în care baronii îl vor sprijini pentru Cotroceni.

"Costică" Nicolescu, fostul preşedinte CJ Argeş pentru care promitea "dreptate" Victor Ponta, proaspăt aspirant la scaunul de la Cotroceni, a fost condamnat între timp de justiţia "băsistă", pe 4 iulie, la nouă ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, ceea ce teoretic îl va pune pe Ponta în imposibilitatea de a îşi respecta promisiunea către baronii locali. Sau pe cea către noi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne