PDL: "Marele handicap" al României nu e acordul cu FMI, ci USL

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
03.11.2013

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a avertizat USL, în cadrul unei conferinţe susţinută la sediul PDL duminică, să renunţe la "secretomania de-a dreptul paranoică" în ceea ce priveşte negocierile Guvernului cu Fondul Monetar Internaţional, adăugând că "marele handicap" al României nu este acordul cu FMI, ci USL.

"În aceste zile, la Bucureşti, Guvernul Ponta se întâlneşte cu FMI şi discută bugetul pentru anul viitor, într-o secretomanie totală. De-a dreptul paranoică, dacă este să dăm crezare veştilor privind bruiajul telefoanelor din Ministerul Finanţelor. PDL consideră că USL trebuie să renunţe complet la secretomanie. Românii au dreptul să ştie ce urmează. Când negociezi cu FMI de pe poziţiile pe care se află astăzi Guvernul Ponta, nu ne putem aştepta la altceva decât la o singură soluţie — noi biruri pe veniturile românilor", a precizat Andreea Paul.

Aceasta a dat astfel o replică la declaraţiile recente ale preşedintelui Senatului, preşedintele PNL Crin Antonescu, potrivit căruia faptul că ţara noastră se află sub acord cu FMI reprezintă "un handicap".

Crin Antonescu a declarat duminică: "Noi nu discutăm realist şi serios despre FMI, specificul său ca instituţie, realitatea sa şi relaţia cu noi aşa cum ar trebui să discutăm, simplu spus: mi-am rupt piciorul, am un picior debil, adică slab — că am văzut nişte speculaţii în ultima vreme că am spus eu despre România că este o ţară debilă; este, debil înseamnă slab. Din păcate este în acest moment o ţară mult mai slabă decât ar trebui să fie şi ar putea să fie şi mi-am pus o proteză. Asta este FMI. (...) Nu este un lucru bun că suntem sub acordul cu FMI. Faptul că suntem sub acord cu FMI înseamnă pentru România un handicap de care nu este de vină FMI, dar înseamnă pentru România că nu poate avea cu adevărat o politică economică şi bugetară", a spus Antonescu, la evenimentul "România pentru mediul de afaceri".

Opinia lui Antonescu a fost combătută de reprezentanta PDL: "FMI ştie că 2014 este an electoral cu miză mare şi că este în firea PSD şi a PNL să ascundă totul sub preş, pentru a nu-şi afecta scorul electoral. Marele handicap nu este FMI, aşa cum ne spunea astăzi Crin Antonescu, marele handicap al României este USL. Negocierile cu FMI, de acum, vin după o rectificare foarte dureroasă şi după ratarea spectaculoasă a unei privatizări de către Guvernul Ponta — este vorba de CFR Marfă. Avem de-a face cu o credibilitate la pământ a Guvernului Ponta, o credibilitate zdruncinată în faţa FMI".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor