Ponta participă la New York la Adunarea Generală ONU. Pe agenda vizitei, întâlnire cu un oficial chinez suspectat de implicare în genocid

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul României, Victor Ponta, va participa, în perioada 23-25 septembrie a.c., la cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a ONU (AG ONU) ce are loc la New York.

Conform unui comunicat de presă al Guvernului, premierul Ponta va susţine un discurs în cadrul reuniunii plenare din 25 septembrie 2014 şi va avea, în marja sesiunii, o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din ţările participante la dezbateri, precum şi cu oficiali ai ONU.

Totodată, premierul va lua parte la New York la o serie de evenimente organizate sub egida Preşedintelui SUA şi de către lideri ai instituţiilor europene. În comunicatul de presă se mai menţionează că premierul va avea o întrevedere, la sediul Consulatului General al României la New York, cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din SUA.

În prima zi pe care o petrece la New York, respectiv marţi, premierul Victor Ponta are programate întrevederi cu preşedintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, şi cu viceprim-ministrul Zhang Gaoli din Republica Populară Chineză. Reamintim că vicepremierul chinez este aşteptat să sosească ulterior în România, la invitaţia Guvernului român. Vizita acestuia este una controversată, Zhang Gaoli fiind suspectat de implicare în persecuţia Falun Gong, o practică spirituală paşnică ce promovează principiile adevăr, compasiune şi toleranţă.

Vicepremierul Zhang Gaoli este un apropiat al fostului preşedinte al Chinei, Jiang Zemin (pe numele căruia a fost oficial emis un mandat de arestare în Spania, în februarie 2014) şi a participat activ în persecutarea practicanţilor Falun Gong, fiind suspectat de genocid, tortură şi crime împotriva umanităţii. Din cauza faptelor sale, Zhang Gaoli se află acum sub investigaţia WOIPFG (www.upholdjustice.org/node/256).

Vizita lui Ponta în SUA va continua la Houston, unde, în data de 26 septembrie, va avea întrevederi cu conducerea companiilor Halliburton şi Exxon Mobile, precum şi cu alţi reprezentanţi ai companiilor americane din domeniul petrol şi gaze naturale.

De asemenea, pe 26 septembrie, prim-ministrul va participa la evenimentul „România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat”, găzduit de World Affaires Council din Houston, şi va vizita centrul tehnologic al Exxon Mobile.

În cursul întâlnirilor, prim-ministrul Victor Ponta va prezenta oportunităţile de investiţii în sectorul energetic din România. La întrevederile de la Houston, prim-ministrul va fi însoţit de ministrul de Finanţe şi de ministrul delegat pentru energie, mai informează Guvernul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne