Secretarul Trezoreriei SUA: Putin va fi primit cu răceală la summitul liderilor G20

Jack Lew, noul şef al administraţiei prezidenţiale americane.
Jack Lew, noul şef al administraţiei prezidenţiale americane. (MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite Jack Lew, a prezis că, în cazul în care ostilităţile cu Ucraina nu vor înceta, preşedintele rus Vladimir Putin va fi primit cu răceală de liderii G20 la summitul grupului din Australia, care va avea loc în luna noiembrie, relatează SMH.com.

Putin a fost condamnat pe plan internaţional de cîteva luni pentru anexarea peninsulei Crimeea la Federaţia Rusă şi pentru sprijinul acordat forţelor separatiste pro-ruse din estul Ucrainei.

Trezorierul american Joe Hockey a comunicat, sâmbătă, că se aşteaptă ca Putin să participe la summitul din luna noiembrie şi că uşa pentru dialog cu Rusia ar trebui să rămână deschisă.

Duminică, Lew a declarat că întrebările privind liderii care vor participa la summit este o chestiune care trebuie rezolvată de grup ca un întreg.

Este o dperioadă lungă ”de acum şi până în noiembrie” şi sperăm că situaţia se va îmbunătăţii în lunile următoare, a adăugat acesta.

”Obiectivul nostru este rezolvarea situaţiei, pentru ca Rusia să rezolve situaţia într-un mod diplomatic astfel încât Ucraina să se poată reîntoarce în afaceri, să se vindece”, a concluzionat Lew.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe