Ponta: O victorie a lui Hollande în turul doi va fi benefică pentru România şi Europa

Victor Ponta. (www.pnl.ro)
Epoch Times România
23.04.2012

O victorie a lui Francois Hollande în turul doi va fi un lucru bun pentru România şi Europa, spune Victor Ponta la RFI România, care arată că are deocamdată "o bucurie ponderată" în urma rezultatelor din primul tur.

"În ceea ce priveşte România, preşedintele Sarkozy, fiind un politician care îşi lasă deoparte principiile şi lucrurile importante când e în campanie, ştiţi foarte bine, a avut faţă de România şi în problema romilor şi-n problema Schengen şi practic în orice problemă care putea să-i aducă un vot în plus a avut o atitudine absolut anormală şi neprincipială. Motiv pentru care şi la nivel personal, dar şi la nivel politic şi naţional, cred că pentru România eventuala victorie în turul doi a candidatului Francois Hollande va fi un lucru bun. Pentru România şi pentru Europa", crede preşedintele PSD.

Victor Ponta aşteaptă ca Franţa "să redevină prietenul României". "Eu aştept ca Franţa să redevină prin liderul său, prin preşedintele nou-ales, să redevină acel prieten şi acel susţinător tradiţional al României care a fost în ultimul secol sau în ultimele secole şi care în ultimii doi, trei, patru ani, din cauza profilului politic al preşedintelui Sarkozy şi din cauza prestaţiei jalnice a preşedintelui Băsescu, s-a stricat. Pentru doi lideri foarte slabi şi foarte neadecvaţi, cum sunt Sarkozy şi Băsescu, nu merită să stricăm o relaţie de sute de ani între România şi Franţa!", conchide liderul social-democrat.

Preşedintele PSD Victor Ponta a scris pe blogul său că victoria candidatului socialist francez va fi benefică pentru România şi l-a caracterizat pe Nicolas Sarkozy drept "un simbol al politicianului demagog, populist fără limite, total lipsit de valori şi scrupule, fără o viziune clară şi coerentă, cu grave concepţii autoritare şi antidemocratice, exhibiţionist şi chiar bufon – adică un Băsescu al Franţei".

"Demagogia şi oportunismul lui Sarkozy au afectat şi România (profitand şi de jalnică şi umilitoarea prestaţie a lui Băsescu pe plan european), în faimoasele scandaluri cu expulzarea ţiganilor şi mai recent cu sabotarea Spaţiului Schengen. Un preşedinte francez ca Hollande, dornic de a păstra o relaţie pragmatica şi principială cu partenerii din Estul Europei, nu poate fi decât un mare avantaj pentru ţara noastră", adaugă liderul PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor