Ponta - marele absent. Fotografie cu Netanyahu, "un admirator al României", pe Facebook

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

După ce "a aruncat în aer" lumea politicii româneşti, anunţând că s-a putea retrage din politică după ce PSD va câştiga alegerile prezidenţiale din acest an, premierul Ponta mai face o postare surpriză pe Facebook: şi-a luat vacanţă şi este în Ierusalim, unde beneficiază de ospitalitatea familiei premierului Netahyahu.

După ce s-a plâns de anii grei de luptă cu oribilul regim băsist, de "abuzuri, trădări, calomnii şi dezamăgiri, ajuns în compania lui Netanyahu, Ponta declară că, prin comparaţie, viaţa de premier în România nu e aşa de grea ca în alte părţi.

"Două zile speciale în Ierusalim înainte de Sărbători! Şi o oportunitate să beneficiem de ospitalitatea Familiei Netanyahu, un cunoscător şi admirator al României (aşa realizez că viaţa de premier în ţara noastră este foarte uşoară în comparaţie cu alţii)" sună mesajul premierului, postat sub un colaj de fotografii din Israel, printre care şi una cu familia Netanyahu.

Reamintim că ultima vacanţă ad-hoc a premierului a avut loc în ianuarie 2014, în timpul vizitei emisarului SUA, Victoria Nuland, venită la Bucureşti pentru a discuta despre statul de drept, la câteva zile după Marţea Neagră din Parlament.

În timpul actualei vizite a lui Victor Ponta în Israel, la Poiana Braşov avea loc întrunirea conducerii PSD cu coordonatorii de campanie şi lideri din teritoriu. Una dintre marile priorităţi ale întrunirii era, conform vicepremierului Liviu Dragnea, care a patronat întâlnirea, discutarea unei strategii pentru rezolvarea crizei generate de anchetele DNA, care arestează şi trimite în judecată baron după baron.

La întrunire era aşteptat şi premierul, care nu s-a prezentat, opinia vehiculată fiind că Victor Ponta, aşteaptă (fotografiindu-se alături de Netanyahu, unul dintre cei mai influenţi premieri ai lumii) să treacă unda de şoc a panicii ce i-a cuprins pe liderii PSD din teritoriu, după arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, al şaptelea lider judeţean PSD cu dosar penal.

Între timp, la Poiana Braşov, Liviu Dragnea, responsabiliul de campanie electorală PSD, le-a promis baronilor prezenţi la întrunire, că va discuta "serios" cu ANI problema incompatibilităţilor primarilor locali, asigurându-i că vor rămâne destui până la finele acestui an:

"Vreau să discutăm despre ultimele evenimente din partid. Mă uit în sală şi am rămas destui şi o să rămânem destui până la finalul acestui an." i-a asigurat Dragnea pe baroni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne