MRU, despre recordurile ţării: Avem cea mai scumpă benzină din Europa, raportată la cel mai mic salariu din UE

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

Preşedintele Forţei Civice Mihai Răzvan Ungureanu a declarat marţi, pe blogul personal, că este „criză de bani la PSD, în an electoral” ceea ce l-a determinat să introducă acciza suplimentară de 7 eurocenţi la carburanţi. Astfel românii au „cea mai scumpă benzină din Europa, raportată la cel mai mic salariu din UE”.

„Unii politicieni rămân în istorie pentru reuşita aderării României la Uniunea Europeană sau NATO, sau pentru lupta pe care au dat-o pentru independenţa justiţiei. Ponta se va lăuda cu o acciză, din care vor avea de câştigat doar domnia sa şi amicii lui baroni. Nici până acum nu ne este clar unde se vor duce aceşti 1,8 miliarde de lei. Cum o dăm, ajungem iar la performanţe excentrice: cea mai scumpă benzină din Europa, raportată la cel mai mic salariu din UE, şi probabil singura ţara care urmează să plătească şi taxa de autostradă, şi acciza pentru construcţia de autostrăzi”.

În opinia lui MRU acciza introdusă de premierul Victor Ponta nu are justificare în contextul în care el nu a vrut să reducă nicio cheltuială bugetară.

„Avem o economie subdezvoltată dar ne permitem taxe mari. Anul acesta românii vor avea cea mai scumpă masă de Paşte. Este criză de bani la PSD, în an electoral, acciza lui Ponta n-are nicio justificare, nu atunci când şeful executivului declară că nu intenţionează să reducă nicio cheltuială bugetară. Indignarea românilor împotriva deciziilor acestui guvern se va vedea nu într-un protest în faţa guvernului, ci în ziua alegerilor. Poate atunci se va produce schimbarea mult aşteptată”, a adăugat Ungureanu.