Ponta îl atacă pe Iohannis, pe mâna Andreei Paul
alte articole
Interpelat de prim-vicepreşedintele PNL, Andreea Paul, pe tema legii amnistiei fiscale şi a majorării salariilor pentru demnitari, premierul Victor Ponta întoarce situaţia împotriva preşedintelui Iohannis şi a vicepremierului Oprea.
Redăm răspunsurile premierului, postate pe Facebook, versus întrebările deputatei PNL:
Întrebare: "Având în vedere că Regia Autonomă Monitorul Oficial se află în subordinea Guvernului din anul 2012, vă rog să îmi răspundeţi la următoarele întrebări:
Cum explicaţi faptul că Legea Amnistiei Fiscale adoptată de Parlament în data de 25 iunie a.c. şi care vizează sute de mii de contribuabili, în special pe cei care practică profesii liberale, nu a fost publicată nici până astăzi, 17 iulie 2015? În schimb, Ordonanţa de Guvern care vizează salariile celor 48 de înalţi demnitari a fost publicată în 48 de ore de la adoptare."
Răspuns Ponta: "Legea Amnistiei Fiscale adoptată de Parlament la propunerea Guvernului nu a fost (din păcate) publicată în Monitorul Oficial deoarece Preşedintele României NU a emis decretul de promulgare!"
Întrebare: "Cine este responsabil pentru întârzierea publicării acestor acte normative în Monitorul Oficial şi ce sancţiune veţi aplica?"
Răspuns Ponta: "Ordonanţa simplă care priveşte mărirea salariilor demnitarilor (agreată şi dorită de Preşedintele României) a fost publicată imediat deoarece a fost semnată de Premierul interimar (dacă mandatul acestuia înceta trebuia semnată de mine şi eu am spus clar că nu o voi face )!
Bănuiesc că după ce vă vor certa la PNL pentru aceste întrebări neinspirate nu veţi mai reveni! O zi bună!"
Legea amnistiei fiscale a fost adoptată pe 24 iunie de Parlament. Legea anulează obligaţiile fiscale rezultate în urma reîncadrării veniturilor din activităţi independente (PFA/PFI) şi în urma reconsiderării unor venituri deductibile (precum diurnele şoferilor de transport internaţional sau ale veniturilor celor recrutaţi de agenţi de muncă temporară) ca activităţi dependente.
În urma acestor reîncadrări, peste 4 milioane de persoane scapă de urmărirea Fiscului, care urma să-i jupoaie retroactiv de bani pentru a consolida bugetul şubrezit de o serie de măsuri populiste precum reducerea CAS. Mare parte dintre cei vizaţi de legea amnistiei au avut începând din 2012 venituri din profesii liberale şi din drepturi de autor, pe care fiscul a decis, ulterior, să le încadreze drept salarii. În marea lor majoritate, aceştia sunt avocaţi, arhitecţi, medici, farmacişti, evaluatori, ziarişti.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.