Ponta îl acuză pe Băsescu de declaraţii politice iresponsabile, fără fundament

Premierul României, Victor Ponta
Premierul României, Victor Ponta (Epoch Times România)

La scurt timp după ce preşedintele Băsescu a afirmat că Ponta ar trebui reconfirmat ca premier, având în vedere că, odată cu cooptarea UDMR-ului la guvernare schimba nu doar structura guvernului ci şi programul guvernamental, premierul dă replica şi îl acuză pe Băsescu că face declaraţii politice iresponsabile şi fără fundament:

"Declaraţiile lui Traian Băsescu sunt pur politice, fără nicio bază constituţională. Eu merg marţi în Parlament doar pentru schimbarea compoziţiei politice, conform articolului 85 din Constituţie, nu schimb programul. Mandatul premierului încetează doar în condiţiile articolului 110 din Constituţie. Traian Băsescu este doar iresponsabil ca de obicei", a declarat Victor Ponta duminică la România TV.

Imediat după ce şi-a făcut cunoscută poziţia la România TV, premierul a remis şi un comunicat de presă oficial care începe printr-o acuză de iresponsabilitate la adresa şefului de stat-ministrul Victor Ponta şi-a completat răspunsul într-un comunicat de presă emis de Guvernul României.

”Domnul Traian Băsescu, prin declaraţiile făcute, nu face decât să îşi confirme iresponsabilitatea. Îi reamintesc lui Traian Băsescu că în Constituţia României se definesc clar, la articolul 110, condiţiile în care Guvernul îşi pierde mandatul. De asemenea, îi reamintesc faptul că am anunţat deja că noul guvern va continua cu programul de guvernare al USL. Voi merge marţi în Parlament doar pentru schimbarea compoziţiei politice, conform articolului 85 din Constituţie. Aşadar, nu există niciun rol al Preşedintelui în actuala procedură! Nu am mai mult ce să comentez declaraţiile preşedintelui. Săptămâna viitoare vom avea un nou guvern, cu o majoritate solidă şi stabilă, care să continue lucrurile bune pe care le-am făcut până acum” a spus Victor Ponta.

Reamintim că preşedintele Băsescu a declarat astăzi că intrarea la guvernare a UDMR-ului va aduce şi o schimbare a programului guvernamental, ceea ce înseamnă că Ponta ar trebui, dacă respectă democraţia, să vină la Cotroceni pentru a fi redesemnat ca premier, menţionând: "Dacă premierul nu vine la Cotroceni, atac decizia Parlamentului la CC". a avertizat Băsescu.

"Acum se modifică programul de guvernare, pentru că UDMR va cere să fie introdusă în programul de guvernare Legea minorităţilor, va avea probleme cu însemnele locale şi dreptul de arborare a steagurilor minorităţilor, va vrea utilizarea limbii materne în sănătate şi în instituţiile centrale, uitând că orice cetăţean român indiferent de etnie trebuie să cunoască limba naţională, va cere modificări la Legea referendumului în aşa fel încât comunităţile locale să poată declanşa referendumuri care să fie valide.... e o listă întreagă care modifică programul Guvernului.", a enumerat şeful statului pretenţiile UDMR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne