Ponta explică de ce a părăsit şedinţa CSAT: "Din cauza unei propuneri anormale"

Premierul Victor Ponta a explicat de ce a părăsit şedinţa de joi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, după doar o jumătate de oră de la începere.
Premierul Victor Ponta. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
27.09.2012

Premierul Victor Ponta a explicat de ce a părăsit şedinţa de joi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, după doar o jumătate de oră de la începere. El a spus că nu a fost de acord cu o propunere anormală şi nu a acceptat ca pe ordinea de zi să fie trecute documente prin care era înfiinţat "un megaminister de Externe al Administraţiei Prezidenţiale".

Această instituţie ar fi urmat să funcţioneze sub forma unui oficiu din structura Administraţiei Prezidenţiale care să coordoneze Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Europene, serviciile publice de radio şi televiziune, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat pentru refacerea imaginii României în străinătate. Măsura, despre care Ponta spune că îi aparţine lui Băsescu, ar fi avut ca scop subordonarea Guvernului către Preşedinţie.

"Nu cred totuşi că preşedintele a văzut materialul, probabil unii dintre consilierii săi vor să fie supraminiştri", a spus Ponta.

Premierul nu a fost de acord nici cu adoptarea unei decizii a CSAT prin care să fie stabilit bugetul pentru 2013-2016 destinat înzestrării Armatei,la propunerea lui Băsescu.

"Am avut deci o neconcordanţă legată de ordinea de zi, care trebuie stabilită în consultare cu mine. Agenda mi-a fost trimisă ieri, nu cu zece zile înainte, iar eu i-am comunicat în scris că nu sunt de acord cu forma şi fondul unor materiale. Este o problemă de principiu, preşedintele nu poate lua din atribuţiile Guvernului, el trebuie să se obişnuiască cu ideea că trebuie să colaborăm. Colaborarea nu înseamnă subordonare. Eu nu sunt subordonat, ci colaborator al preşedintelui", a spus Ponta, la RTV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor