La şedinţa CSAT de joi, prima întâlnire Băsescu-Ponta după referendum

La reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), convocată pentru joi la ora 11.00 de către preşedintele Traian Băsescu participă şi premierul Victor Ponta. Aceasta este prima întâlnire dintre premier şi preşedinte după referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)
Liviu Şerbănescu
27.09.2012

La reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), convocată pentru joi la ora 11.00 de către preşedintele Traian Băsescu participă şi premierul Victor Ponta. Aceasta este prima întâlnire dintre premier şi preşedinte după referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Şedinţa CSAT de joi a fost convocată recent de către preşedintele Traian Băsescu pentru a se discuta achiziţia de avioane de vânătoare.

Pe de altă parte, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, anunţase duminică, la postul B1 TV, că achiziţia avioanelor multirol F-16 din Portugalia se va face potrivit unui plan stabilit anterior, care respectă directivele UE.

La data de 30 iulie, după referendumul de demitere a preşedintelui, premierul Victor Ponta declarase că va face tot posibilul să nu mai interfereze cu Traian Băsescu, dacă acesta va reveni la Palatul Cotroceni şi că nici măcar nu va mai participa la şedinţele CSAT. El a mai spus atunci că, dacă sunt documente importante, Băsescu poate să i le transmită spre semnare.

Totodată, prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat marţi că şedinţa CSAT programată pentru joi, prima după revenirea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, va fi un test important pentru coabitare şi că nu este exclusă participarea premierului Victor Ponta.

Conform legii, preşedintele României are şi funcţia de preşedinte al CSAT, el fiind cel care poate convoca şedinţe ale Consiliului, iar primul ministru este vicepreşedinte al consiliului.

Printre membrii acestuia se mai numără şi ministrul Apărării Naţionale, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Administraţiei şi Internelor, ministrul Justiţiei, ministrul Finanţelor, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, ministrul Finanţelor, directorii SIE şi SRI, şeful Statului Major General al Armatei şi consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor