Ponta, despre regionalizarea României: Este extrem de importantă experienţa unor ţări precum Germania şi Franţa

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în cadrul seminarului cu tema „Regionalizarea: abordări comparative franco-germane” ce a avut loc la Palatul Parlamentului, că pentru România este „extrem de importantă experienţa unor ţări precum Germania şi Franţa” în ceea ce priveşte regionalizarea.
Seminarul cu titlul „Regionalizarea: abordări comparative franco-germane”, la Palatul Parlamentului. În imagine premierul Victor Ponta. (Epoch Times România)
Ana Petrescu
17.04.2013

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în cadrul seminarului cu tema „Regionalizarea: abordări comparative franco-germane” ce a avut loc la Palatul Parlamentului, că pentru România este „extrem de importantă experienţa unor ţări precum Germania şi Franţa” în ceea ce priveşte regionalizarea.

Totodată, şeful Guvernului a mai precizat că procesul de regionalizare a României ar putea rezolva problema incapacităţii de absorbţiei a fondurilor europene.

„Cred că este extrem de importantă experienţa unor ţări precum Germania şi Franţa. Suntem în secolul al XXI-lea, membri ai Uniunii Europene cu o uriaşă problemă, aceea a incapacităţii noastre admnistrative cronice de absorbţie a fondurilor europene, şi da structurile noastre regionale au fost cele mai eficiente în efectuarea de proiecte, absorbţia fondurilor europene, mult mai eficiente decât structurile naţionale. Cred că experienţa Germaniei, Franţei , experienţa ţărilor europene care s-au confruntat şi au aplicat o asemenea politică, este deosebit de utilă pentru ca să avem argumente de ce trebuie o dezvoltare regională în România”, a afirmat Victor Ponta, în discursul său din Parlament.

Prim-ministrul a mai adăugat că opţiunea Executivului de a implementa un proiect pentru dezvoltarea regională a României şi că acest plan de regionalizare este „absolut necesar” pentru ţara noastră.

"De ce vorbesc despre a face, pentru că atunci când ajungi într-o poziţie de decizie, când ai sprijinul Parlamentului şi al populaţiei şi vrei să faci anumite lucruri, cele mai multe argumente sunt pentru a nu face. Am decis şi e o decizie comună, pe care o împărtăşim foarte mulţi din cei prezenţi, de a încerca nu doar să ne mulţumim cu argumentele “de ce să nu facem ceva”, ci mai degrabă să încercăm să progresăm şi să realizăm nişte proiecte de reformă pentru România absolut necesare şi absolut posibile", a completat Ponta.

Premierul Victor Ponta, preşedinţii celor două Camere, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, vicepremierul Liviu Dragnea şi ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenheim, şi ambasadorul Franţei, Philippe Gustin au participat, miercuri, la seminarul cu titlul „Regionalizarea: abordări comparative franco-germane”.

Seminarul a fost organizat în cadrul aniversării a 50 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie franco-german de la Elysee şi s-a desfăşurat sub egida Senatului României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor