Ponta afirmă că îl va demite pe ministrul Economiei dacă acesta are o vină în eşecul privatizării Oltchim

Epoch Times România
24.09.2012

Şeful Executivului, Victor Ponta, a declarat luni că ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu (PNL), va fi schimbat din funcţie dacă se dovedeşte că are "o responsabilitate" cu privire la eşecul privatizării combinatului Oltchim.

Întrebat dacă ia în considerare demiterea lui Chiţoiu în cazul eşecului privatizării Oltchim, Ponta a răspuns: "Dacă are o responsabilitate, sigur că da, o să verificăm împreună exact ce anume putea fi făcut altfel".

Şeful Executivului a spus că ministrul Economiei îi va prezenta luni toate documentele legate de privatizarea Oltchim. Premierul a spus că va lua o eventuală decizie privind demiterea acestuia după ce va analiza respectivele documente şi va vedea care sunt concluziile în cazul privatizării Oltchim.

"Vreau să văd care sunt concluziile, pentru că ei au mers pe paşii stabiliţi în mod legal, a venit cineva care a zis că are banii, nu-i avea, era greu să treci în caietul de sarcini ce te faci să nu fii escrocat, dar ne-am învăţat minte", a punctat Victor Ponta.

Premierul a spus că dacă se dovedeşte că Dan Diaconescu a minţit că are banii, acest lucru va avea consecinţe.

"Însă ştiţi la fel de bine ca şi mine, probabil dl Diaconescu ar fi preferat să nu fie primit la licitaţie ca să spună că el salva combinatul dacă-l lăsam. L-am primit şi cred că ceea ce toţi ştiam că de fapt nu are niciun leu şi nicio intenţie de a salva combinatul din păcate se confirmă, dar totuşi bătaia asta de joc la adresa oamenilor nu poate să rămână fără consecinţe", a mai declarat premierul.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a fost chemat, luni, la Guvern, de către premierul Victor Ponta, pentru a discuta despre licitaţia de vineri pentru Oltchim. Şeful Executivul a luat această decizie după ce Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, a refuzat luni să semneze contractul, motivând că din contract lipsesc paragrafe, anexe, certificate şi mai multe avize. Ministrul Chiţoiu a susţinut că legea îl obligă să aştepte zece zile pentru a vedea dacă tranzaţia în cazul Oltchim eşuează. El a opinat că aceasta eşuează dacă Dan Diaconescu nu plăteşte preţul acţiunilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor