Chiţoiu: Se mai poate negocia contractul cu Diaconescu, dar nu fundamental

Epoch Times România
24.09.2012

Ministrul Economiei Daniel Chiţoiu a susţinut, luni, că Dan Diaconescu are cazierul judiciar “alb”, apreciind că licitaţia fost “absolut corectă” şi a menţionat că se mai poate negocia contractul, dar nu fundamental.

“Dacă vă referiţi la Dan Diaconescu, certificatul de obligaţii fiscale figurează cu zero şi de asemenea are cazierul judiciar care este alb. (...) Din punct de vedere legal, este o licitaţie absolut corectă şi trebuie să ţineţi cont de faptul că tot procesul de privatizare a fost conceput de un consultant în privatizare care este una dintre cele mai mari firme din lume şi anume PwC ( PriceWaterhouseCoopers)”, a explicat Daniel Chiţoiu.

Chiţoiu a precizat că se mai poate negocia contractul, dar nu fundamental. “Contractul de vânzare – cumpărare care este anexă la caietul de sarcini, normal că se negociază anumiţi termeni, dar nu fundamental”, a menţionat acesta.

Întrebat dacă are emoţii având în vedere că a susţinut că va răspunde cu funcţia în cazul în care privatizarea Oltchim va fi un eşec, Chiţoiu a reiterat că răspunde cu funcţia dacă este vina Ministerului Economiei sau a Guvernului. “Răspund cu funcţia dacă este vina noastră, a Ministerului sau a Guvernului. (...) Modul în care s-a desfăşurat şi cum a fost contractul de vânzare – cumpărare şi întreg procesul de privatizare nu este o vină”, a mai completat acesta.

Dan Diaconescu a anunţat că nu a semnat contractul de privatizare a Oltchim, precizând că acesta nu este complet şi că guvernul "vrea să tragă de timp cu semnarea".

"Guvernul a făcut încă o supriză neplăcuta poporului...Contractul nu are numele meu, ci e cu puncte puncte, lipseşte avizul de noxe şi cel de la Consiliul Concurenţei. Guvernul vrea să tragă de timp cu semnarea", a spus Diaconescu

Dan Diaconescu a sosit luni, la ora 10: 00, la sediul Ministerului Economiei, şi a declarat că este pregătit să semneze contractul de vânzare - cumpărare a acţiunilor Oltchim deţinute de stat, dar că totul e "să vrea şi Guvernul".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor