Polonia va construi turnuri de observaţie lângă Kaliningrad

(Captură Foto)

Polonia va construi turnuri de observaţie de-a lungul graniţei sale cu enclava rusă Kaliningrad, conform agenţiei poloneze de ştiri PAP.

Cele şase turnuri vor fi ridicate la o înălţime de până la 50 de metri şi vor fi dotate cu echipamente de observaţie ce vor permite monitorizarea frontierei 24 de ore din 24 pe o distanţă de 200 de km, conform PAP.

Costul total este estimat la 14 milioane de zloţi (3,8 milioane de dolari), iar din această sumă 75% provin din Fondul UE pentru Graniţe Externe.

Mişcarea Poloniei are loc după ce o serie de rapoarte au anunţat că Rusia va trimite rachete de rază scurtă Iskander în Kaliningrad, pe fondul tensiunilor sporite cu Occidentul şi NATO în privinţa Ucrainei, susţine BBC.

Miroslawa Aleksandrowicz, purtătoare de cuvânt a poliţiei de frontieră, a declarat pentru PAP: “În prezent ne aflăm în faza de testare a instalaţiilor tehnice din turnuri. Plănuim să devenim pe deplin operaţionali până în luna iunie a acestui an.”

Graniţa Poloniei cu enclava Kaliningrad face parte din graniţa externă a Uniunii Europene, existând patru puncte de trecere rutieră în enclavă. Anul trecut, 3,2 milioane de polonezi şi 3,3 milioane de ruşi au trecut graniţa ruso-poloneză în acea zonă, a raportat PAP.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.