Distrugătorul american USS Jason Dunham a intrat în Marea Neagră

Distrugătorul purtător de rachete dirijate USS Jason Dunham a intrat vineri în Marea Neagră. "Prezenţa navei demonstrează angajamentul SUA de a lucra cu România şi aliaţii NATO, dar şi de a contribui la securitatea regiunii", anunţă Ambasada SUA la Bucureşti.
Distrugatorul purtator de rachete dirijate USS Jason Dunham (facebook)
Gina Zaragiu
04.04.2015

Distrugătorul purtător de rachete dirijate USS Jason Dunham a intrat vineri în Marea Neagră. "Prezenţa navei demonstrează angajamentul SUA de a lucra cu România şi aliaţii NATO, dar şi de a contribui la securitatea regiunii", anunţă Ambasada SUA la Bucureşti.

Comandamentul Flotei a 6-a americane a anunţat că distrugătorul american USS Jason Dunham va participa la operaţiunea Atlantic Resolve. "Prezenţa navei în Marea Neagră demonstrează angajamentul SUA de a lucra îndeaproape cu aliaţii în vederea întăririi securităţii maritime şi stabilităţii, pregătirii şi capabilităţilor navale", se arată în comunicatul Flotei a 6-a americane.

Distrugătorul american Jason Dunham a mai participat în Marea Neagră la exerciţiile Sea Breeze 2012.

Potrivit comandantului distrugătorului Jason Dunham, prezenţa Jason Dunham în Marea Neagră "are menirea de a linişti şi de a demonstra angajamentul nostru de a lucra îndeaproape cu aliaţii NATO, în scopul sporirii securităţii maritime. După cum a arătat exerciţiul nostru cu Muntenegru şi forţele albaneze luna trecută, pregătirea cu omologii noştri din alte ţări este o oportunitate de nepreţuit pentru a asigura interoperabilitatea reciprocă. "

Comandamentul Flotei a 6-a americane, Vice amiralul James G. Foggo III a declarat că "Statele Unite rămân pe deplin angajate în toate eforturile aliaţilor noştri din NATO şi partenerilor europeni. Nici unul dintre noi nu este la fel de puternic ca noi toţi împreuna, şi posibilitatea ca echipele noastre să lucreze împreună în mod regulat cu omologii lor din întreaga Mediterană, în Atlanticul de Nord, Marea Baltică şi Marea Neagră întăreşte nu numai relaţiile noastre, dar, de asemenea, îmbunătăţeşte interoperabilitatea noastră şi contribuie la o mai bună înţelegere reciprocă".

Pe parcursul anului trecut navele USS Mount Whitney, USS Taylor, USS Truxtun, USS Donald Cook, USS Vella Gulf, USS Ross, şi USS Cole au operat în Marea Neagră.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor