Polonia avertizează Rusia: Uniunea Europeană va impune sancţiuni mai dure

Gregorz Schetyna, ministrul polonez de Externe.
Gregorz Schetyna, ministrul polonez de Externe. (captură)

Uniunea Europeană va aplica Rusiei o altă serie de sancţiuni dacă politica Moscovei vizavi de Ucraina nu se schimbă, a declarat marţi ministrul polonez de Externe, Grzegorz Schetyna, relatează Reuters.

De la semnarea armistiţiului dintre forţele pro-Moscova şi guvernul Ucrainei în urmă cu o lună, majoritatea liderilor europeni s-au concentrat pe data la care sancţiunile aplicate Rusiei ar putea fi uşurate, discutând destul de puţin despre accentuarea represaliilor.

Dar datorită încălcării continue a armistiţiului din estul Ucrainei s-a reînnoit presiunea diplomatică direcţionată către Moscova. Occidentul acuză Rusia că a intervenit militar în estul Ucrainei, însă Kremlinul neagă.

”Dacă Rusia nu-şi schimbă politica, sancţiunile se vor înăspri din nou, iar acestea se vor simţi chiar mai mult în Rusia”, a declarat Schetyna într-un interviu pentru o televiziune poloneză.

”Toate ţările europene vorbesc cu o singură voce, împreună cu Australia, Statele Unite şi Canada. Lumea liberă spune ‘nu’ unei astfel de politici”, a declarat acesta. ”Punctul de vedere polonez este împărtăşit şi de alte ţări”.

Polonia, un membru NATO care are graniţe comune cu Rusia şi Ucraina, a fost mai directă decât celelalte state UE când vine vorba despre modul în care trebuie tratată intervenţia Rusiei în Ucraina.

Schetyna a fost numit ministru de Externe luna trecută. Predecesorul său, Radoslaw Sikorski, a fost ales preşedintele parlamentului polonez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe