Macovei: Ponta trădează România. A preluat mesajul ambasadorului Rusiei şi critică procurorii din dosarul Lukoil

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la prezidenţiale, a atras atenţia marţi, în cadrul unui comunicat de presă, că premierul Victor Ponta acţionează precum un ambasador al Rusiei, trădând astfel interesele românilor.

"Asemănarea dintre criticile lui Victor Ponta aduse procurorilor care investighează cazul de evaziune de la Lukoil şi discursul ambasadorul Rusiei la Bucureşti pe aceeaşi temă este o dovadă clară că Ponta este mai preocupat să apere interesele ruşilor, decât să susţină o justiţie corectă şi recuperarea prejudiciilor", a remarcat Monica Macovei.

Oleg Maginov, Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, s-a arătat "foarte îngrijorat" de acţiunea procurorilor la rafinăria Petrotel-Lukoil, şi şi-a exprimat speranţa că „ancheta se va face nepărtinitor şi obiectiv în cadrul legii şi ţinând cont în mod cuvenit (…) de interesele relaţiilor ruso-române.

"Mă întreb: de ce anchetarea unui caz de evaziune/corupţie ar afecta negativ interesele relaţiilor dintre România si Rusia? Victor Ponta nu-şi pune însă astfel de întrebări, ci, mai rău, a preluat mesajul ambasadorului Rusiei şi a mers mai departe, criticând procurorii pentru că au pus sechestru pe bunurile companiei ruseşti Lukoil. Din reacţia lui Ponta se poate lesne vedea că nu apăra interesele românilor, furaţi de atâţia ani, ci interesele celor acuzaţi de corupţie. Este o trădare a intereselor României", a subliniat Monica Macovei.

Fostul ministru au Justiţiei susţine că, până acum, l-a văzut pe Ponta atacând Justiţia ca să-i apere pe corupţii din PSD şi din partidele aliaţilor politic, însă acum atacă Justiţia ca să ia apărarea unei companii ruseşti.

"Până acum, dintre hoţii din PSD şi români, Ponta a ales mereu hoţii. Acum a trecut la un alt nivel: dintre Putin şi români, Ponta a ales Putin. Am văzut în ultimele 2 săptămâni câteva exemple din cât s-a furat în România în ultimii ani - în dosarele Microsoft, Loteria, Lukoil etc vorbim de pagube de sute de milioane de euro", a adăugat Macovei.

Dacă va fi aleasă preşedintele, Monica Macovei promite să susţină investigarea tuturor privatizărilor care au distrus industria românească, au păgubit bugetul şi au lăsat pe drumuri milioane de oameni. Banii furaţi din bugete reprezintă şcoli, spitale, drumuri, slujbe pierdute, susţine aceasta, adăugând că totul s-a convertit în vile, piscine şi conturi în străinătate, motiv pentru care trebuie să recuperam tot ce se poate din aceşti bani.