Politicianul chefuieşte, partidul nu plăteşte. Ţeapă de 10.000 de euro dată de doi foşti candidaţi PRU

Somon fume, muşchi de vită, şalău prăjit, şampanii scumpe, cam aşa a arătat traiul a doi politicieni PRU cazaţi în campania electorală într-un hotel vasluian. Când a venit însă momentul plăţii, cei doi n-au mai fost de găsit.
Cristian Rizea
Cristian Rizea (Facebook)

Doi foşti candidaţi ai PRU - Cristian Rizea, cândva stâlp al PSD şi George Ciprian Ţârdea - au dat o "gaură" de 10.000 de euro patronului unui hotel din Vaslui unde au locuit în campania electorală.

După o lună de mâncăruri rafinate şi şampanii de lux, plus închiriat zilnic sala de conferinţe, în noaptea alegerilor cei doi şi-au pus pe furiş hainele în maşini şi au fugit la Bucureşti, fără să achite nota de plată în valoare de 43.000 de lei, scrie vremeanoua.ro, potrivit căreia de patru luni, niciunul dintre cei doi politicieni nu mai răspunde la telefon.

"Noi i-am crezut de bună credinţă, dar iată unde s-a ajuns… S-au cazat la noi pe 31 octombrie 2016, spunând că vor plăti la final totul. Rizea venea cam o dată pe săptămână, în timp ce Ţârdea a stat mereu la noi în hotel. În noaptea alegerilor, probabil când au văzut că nu au ieşit, au fugit din hotel, golind şi minibarul la plecare. Ne-au aruncat cheile de la camere pe pat. Ţârdea şi-a cărat bagajele, puţin câte puţin, peste zi. Pe la 3 noaptea, cei doi apar pe camerele de supraveghere cum pleacă din hotel.

Rizea a ieşit pe uşa din faţă, însă nu ne-am făcut griji, pentru că mai avea dăţi când ieşea la ora aceasta în oraş. Pe Ţârdea nu l-am văzut, a folosit un lift auxiliar şi a mers la parcarea din spatele hotelului, cum apare pe camere, s-a urcat în maşină şi a fugit şi el. Când am descoperit camerele părăsite, i-am sunat şi fiecare spunea că va plăti celălalt. Am sunat la partid, la preşedintele Bogdan Diaconu, care a spus că va discuta cu cei doi şi vor plăti. Nu ne-a mai răspuns de câteva luni.

A doua zi după alegeri, pe 12 decembrie, veneau oameni din secţiile de votare să întrebe de ei, le promiseseră că le vor plăti pentru că au votat în secţii pentru PRU. Le-au tras ţeapă şi acelor oameni disperaţi. Nu ne-am aşteptat de la persoane publice, mai ales că Rizea era deputat la acel moment, să tragă o astfel de ţeapă. În noaptea în care au fugit din hotel, au golit şi minibarul, ca să aibă la pachet, probabil”, a declarat administratorul hotelului.

Marţi, după ce scandalul a izbucnit în presă, George Ţârdea a declarat pentru Mediafax că a fost trimis la Vaslui de către partid şi că nu era datoria lui să achite factura.

"Eu am fost trimis de către partid, eu eram pe un loc neeligibil, am fost fix să muncesc pentru partid. Ce au spus cei de la hotel cu râuri de şampanie şi nu mai ştiu ce.. nu la mine, pentru că eu sunt operat la stomac. Nu am luat factura pentru că nu era datoria mea să iau factura", a spus George Ţârdea.

Pe de altă parte, liderul PRU Vaslui susţine că nu partidul este cel care trebuie să achite consistenta factură, ci cei doi politicieni.

"Partidul a locuit acolo? Ei s-au dus, ei s-au cazat acolo, de ce să plătească partidul? Niciun partid nu putea să garanteze că cineva va plăti cheltuielile fără număr. Cei doi au şi fost excluşi din partid din cauza acestei situaţii", a declarat Tiberius Nichita, liderul PRU Vaslui.