Podul Antonov a fost aruncat în aer! Şoigu anunţă că acum retragerea din Herson este completă

Podul Antonov peste Nipru (Twitter / nexta_tv)
Andrei Pricopie
11.11.2022

Podul Antonov, singura trecere rutieră din apropiere care face legătura între oraşul Herson, din sudul Ucrainei, şi malul estic al râului Nipru, controlat de Rusia, s-a prăbuşit, a anunţat vineri televiziunea publică ucraineană, citând locuitorii din zonă.

Presa a publicat imagini care arată secţiuni întregi ale podului lipsă. Următoarea trecere rutieră peste râul Nipru se află la peste 70 km de oraşul Herson.

Nu a fost imediat clar ce a cauzat prăbuşirea podului, dar se pare că podul Antonov a fost aruncat în aer de Armata Rusă.

De altfel, la scurt timp după acest incident, Ministerul rus al Apărării a susţinut că retragerea din Herson este completă.

Potrivit agenţiei de ştiri TASS, Serghei Şoigu a declarat că toate forţele şi echipamentele ruseşti au fost transferate pe malul stâng sau estic al râului Nipru.

Ministerul a precizat că retragerea a fost finalizată vineri dimineaţă, până la ora 05:00, ora Moscovei (02:00 GMT).

Rusia a ordonat retragerea miercuri, după ce a declarat că încercările sale de a-şi menţine poziţia şi de a aproviziona trupele au fost "zadarnice" în faţa unei contraofensive ucrainene în creştere.

De asemenea, ministerul a mai declarat vineri că nu a mai rămas nicio piesă de echipament militar sau soldat pe partea vestică a râului, care include capitala regională Herson, şi că nu a suferit nicio pierdere de personal sau echipament în timpul retragerii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor