PNL vrea debarcarea lui Tăriceanu din fruntea Senatului. "Nu sunt şanse să fie schimbat", susţine Dragnea

PNL a început strângerea de semnături pentru a demara procedura de schimbare a lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului. În timp ce Gorghiu susţine că UNPR sprijnină acest demers, Dragnea infirmă.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se opune ambiţiei PNL de a-l da jos pe Tăriceanu din fruntea Senatului. Mai mult, Dragnea susţine că nici UNPR-ul nu va sprijini demersul liberalilor.

”PSD nu susţine demerusul PNL. Nu are fundament politic şi parlamentar. Nu sunt şanse ca Tăriceanu să fie schimbat de la şefia Senatului. Eu am avut o discuţie cu domnul Valeriu Steriu (noul şef UNPR n.r.) care nu mi-a confirmat că UNPR sprijină acest demers al PNL, ba dimpotrivă. Eu cred că UNPR nu va susţine acest demers. De altfel, senatorii UNPR nu au semnat acest demers. Eu l-am întrebat cu subiect şi predicat, dar, nu mereu, răspunsurile ar fi cu subiect şi predicat. Ar fi un demers sinucigaş care le-ar distruge orice brumă de onoare care le-a mai rămas. Am avut o discuţie ca între doi oameni normali şi a zis că mai avem alianţă cu UNPR.”, a anunţat Dragnea.

***

Alina Gorghiu a anunţat marţi că PNL a început strângerea de semnături pentru a demara procedura de schimbare a lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului, relatează Hotnews. Co-preşedintele PNL a mai precizat că este vorba de un proiect comun cu UNPR, singurul partid care s-a exprimat public în favoarea debarcării lui Tăriceanu.

"Este un demers de bun simţ şi un demers firesc pe care PNL îl demarează în această săptămână. Trebuie strâns un anumit număr de semnături. Cei care au spus în spaţiul public că se vor ralia la acest demers sunt cei de la UNPR", a declarat marţi Gorghiu, în conferinţa de presă de după şedinţa Biroului Politic Naţional.

Gorghiu şi-a motivat demersul afirmând că "Tăriceanu nu îndeplineşte standardele pe care un preşedinte de Senat ar trebui să le îndeplinească. Nu ştie decât să vină public cu mesaje anti-justiţie şi jigniri la adresa competitorilor politici".

Cât despre alianţa cu UNPR-ul, partid ai cărui lideri, Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu, au ajuns titulari de dosare penale, Gorghiu a declarat că a mai discutat informal "cu unii, alţii din acest partid care şi-a schimbat conducerea şi pare a încerca o nouă cale cel puţin la capitolul imagine."

"Fiecare secundă pe care UNPR o petrece în siajul PSD înseamnă dispariţia UNPR", a declarat Gorghiu.

Întrebat dacă mai este relevantă schimbarea lui Tăriceanu, având în vedere că nu mai este mult din această sesiune parlamentară iar în acest an vor avea loc alegeri parlamentare, celălalt co-preşedinte PNL, Vasile Blaga, a răspuns: "Şi cu o zi înainte demersul este important."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne