Dragnea se delimitează de Tăriceanu pe tema interceptărilor

În timp ce Tăriceanu insistă ca ordonanţa privind interceptările să fie respinsă, Dragnea respinge ferm un astfel de demers. Nici în privinţa moţiunii simple pe Justiţie propusă de ALDE nu sunt pe acelaşi poziţii cei doi lideri.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Ordonanţa de urgenţă privind interceptările - act normativ menit să ţină sub control situaţia după decizia CCR care a spart "Binomul" - nu trebuie să fie respinsă, aşa cum îşi doreşte preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ci îmbunătăţită, a declarat marţi şeful PSD, Liviu Dragnea.

"Nu cred că trebuie respinsă. Eu cred că trebuie îmbunătăţită. În zilele următoare, noi o să venim cu un punct de vedere articulat, după ce discutăm cu oameni care se pricep, discuţii pe care le-am început deja. Nu vrem să vorbim să ne aflăm în treabă, este un subiect foarte important. Cu domnul Tăriceanu am vorbit, mi-a prezentat iniţiativa dumnealui, am vorbit aseară, am luat act de ea şi atât.

Cred că ar trebui să avem şi noi o abordare serioasă în ceea ce priveşte discuţia care se poartă de câteva luni de zile despre mecanismul de interceptări din România. Avem obligaţia să asigurăm pentru statul român capacitatea investigativă, să nu fie ştirbită absolut deloc, instituţiile abilitate ale statului să aibă posibilitatea să protejeze cetăţenii români împotriva riscurilor teroriste, riscurilor generate de război hibrid, iar lupta împotriva corupţiei şi împotriva infracţionalităţii grave să nu fie afectate", a declarat Liviu Dragnea, transmite agenţia Agerpres, citată de Hotnews.ro.

În acest context, preşedintele PSD propune ca marea corupţie, criminalitatea economico-financiară, cibernetică sau traficul de droguri şi de persoane să fie introduse prin lege în zona riscurilor la securitatea naţională.

"Trebuie să avem o abordare extrem de serioasă, fără patimă, fără glume şi cu foarte multă responsabilitate pentru că eu, personal, şi cred că nimeni din România nu-şi doreşte să vadă soldaţi înarmaţi pe stradă şi vreau să vă spun, ca nespecialist, că în momentul în care într-o ţară apar pe stradă militari înarmaţi asta poate duce la concluzia că este un fel de faliment al sistemului informativ", a adăugat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, din momentul în care decizia CCR privind interceptările a fost motivată, a apărut un gol "care nu ne ajută pe niciunul dintre noi, pe majoritatea românilor".

"Ca să nu devină catastrofală, trebuie multă responsabilitate. Toţi cei care avem acum puterea de decizie trebuie să acţionăm în acest sens", a adăugat Dragnea.

Nici moţiunea pe justiţie iniţiată de ALDE, partidul lui Tăriceanu, nu este pe placul lui Dragnea:

"Nu vedem care este finalitatea. Noi am hotărât să nu ne jucăm cu moţiunea, nici simplă, nici de cenzură. Când vom depune sau susţine o moţiune simplă o să avem un argument serios sau mai multe argumente serioase şi o să avem foarte limpede şi finalitatea. Nu putem să mai facem jocuri pur şi simplu de imagine".