PNL cere audierea reprezentanţilor ANAF, ai Curţii de Conturi şi ai ASF

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Deputatul PNL Andreea Paul, secretar al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, a propus Comisiei de buget, în cadrul şedinţei de marţi, declanşarea procedurilor pentru audierea reprezentanţilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), ai Curţii de Conturi şi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în trei întâlniri succesive, ce urmează a fi stabilite de Biroul Comisiei pentru săptămâna viitoare, informează PNL.

Demersul iniţiat de Andreea Paul în numele Grupului parlamentar al PNL are în vedere, în cazul ANAF, gravele abateri semnalate de Curtea de Conturi în Raportul pe anul 2013, în colectarea şi utilizarea banilor publici, precum şi derapajele instituţiei de administrare fiscală, care au dus la creşterea evaziunii în 2014, când s-au colectat, doar din TVA, cu 5 miliarde lei mai puţin la bugetul de stat decât în anul 2013, precizează liberalii, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

În ceea ce priveşte Curtea de Conturi, solicitarea Grupului PNL vizează concluziile Raportului public al acestei instituţii pentru anul 2013, care semnalează nereguli şi abateri grave ce depăşesc 1,1 miliarde euro în cheltuirea banului public de către Guvernul Ponta,mai scrie PNL.

De asemenea, PNL aminteşte că se apropie termenul scadent pentru prezentarea Raportului privind poliţele RCA pentru tineri, cu costurile şi soluţiile aferente propuse de ASF, şi solicită reprezentanţilor acestei instituţii să transmită şi să prezinte Comisiei de buget, finanţe şi bănci concluziile acestui Raport, conform propriului angajament.

Reamintim în context că Andreea Paul trăgea, în urmă cu două zile, un semnal de alarmă cu privire la "modul iresponsabil, ineficient şi discreţionar în care sunt colectaţi şi cheltuiţi banii publici de către premierul Victor Ponta şi ai săi".

Citând raportul Curţii de Conturi pe anul 2013, deputata arăta că bugetele publice au fost păgubite în 2013 cu peste 1,1 miliarde de euro, cu aproape o treime mai mult decât în anul anterior.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne