Procurorii DNA descind la ANAF, Direcţia Mari Contribuabili

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA efectuează, miercuri dimineaţă, percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală, inclusiv la Sediul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) mai, exact în biroul unui funcţionar de la Direcţia Mari Contribuabili care se ocupă cu verificarea persoanelor cu averi mari. Prejudiciul în dosarul instrumentat de DNA se ridică la 1 milion de euro, relatează B1 TV.

„40 de poliţişti bucureşteni efectuează, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, 11 percheziţii, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la persoane, societăţi comerciale şi instituţii publice, pentru documentarea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani”, informează Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sunt vizate mai multe persoane şi administratori de societăţi comerciale care ar fi înregistrat firme fantomă pentru care s-au făcut foarte multe tranzacţii doar în acte, ca să-şi reducă TVA ilegal.

În context, reamintim că potrivit procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, din sumele care sunt sechestrate anual de instituţia pe care o conduce s-ar putea acoperi o treime din bugetul Sănătăţii, însă, din păcate, doar o mică parte din aceste sume ajung efectiv la bugetul de stat.

Potrivit unui raport al Expert Forum, ANAF a recuperat între 5-8% pagubele dovedite de DNA, însă nimeni nu ştie performanţa reală a instituţiei pentru că nu există un sistem transparent care să contabilizeze datele.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori, pe Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne