PNL a depus moţiunea simplă intitulată "Guvernul Ponta e incapabil să scrie după dictare"

Victor Ponta vs Klaus Iohannis
Victor Ponta vs Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Puiu Haşotti, liderul grupului PNL din Senat, a anunţat miercuri, în plen, depunerea moţiunii simple intitulate "Guvernul Ponta e incapabil să scrie după dictare", semnată de 58 de senatori PNL şi PDL. Moţiunea urmează să fie dezbătută luni în şedinţa de la orele 16.00 - 19.00 a plenului Senatului.

"Doream să informez plenul Senatului că un număr de 58 de senatori au iniţiat o moţiune simplă. Găsim că nicio sesiune fără moţiune, cu toate că vor fi şi mai multe moţiuni simple într-o singură sesiune", a declarat Puiu Haşotti, citat de Mediafax.

Moţiunea depusă de PNL şi PDL va fi dezbătută în plenul Senatului de luni, 23 iunie, a informat vicepreşedintele camerei superioare a Parlamentului, Cristian Dumitrescu.

"Biroul Permanent a luat în discuţie şi s-a stabilit data dezbaterii moţiunii simple depuse de grupurile parlamentare PNL şi PDL. Va fi dezbătută această moţiune simplă luni în şedinţa de la orele 16.00 - 19.00 a plenului Senatului. (...) Intrăm în vacanţă parlamentară fără niciun fel de restanţă în ceea ce priveşte adoptarea proiectelor şi actelor normative cu care am fost sesizaţi", a declarat Cristian Dumitrescu, potrivit Agerpres.

Fostul preşedinte al liberalilor, Crin Antonescu, declara luni că grupului senatorilor PNL va iniţia o moţiune simplă care va viza absorbţia fondurilor europene precum şi politicile guvernamentale din acest domeniu.

"Este o decizie a grupului parlamentar, am asumat-o toţi, am iniţiat-o. Tema majoră este a fondurilor europene, a politicilor Guvernului, a incapacităţii Guvernului de a duce o politică eficientă şi coerentă în această privinţă", a precizat Crin Antonescu.