PMP: Cristian Preda să-şi dea demisia din Parlamentul European. Dacă refuză, e lipsit de onoare

Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în  România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014.  În imagine, Cristian Preda
Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014. În imagine, Cristian Preda (Epoch Times România)

PMP i-a solicitat joi, în cadrul unui comunicat de presă, demisia de onoare a europarlamentarului Cristian Preda din Parlamentul European, la scurt timp după ce acesta a criticat asocierea dintre PMP şi Partidul Naţional Democrat (PND), formaţiune desprinsă din PPDD.

"Referitor la recentele declaraţii ale domnului Cristian Preda, PMP face următoarele precizări: domnul C. Preda a fost exclus din PMP, iar contestaţia domniei sale la decizia de excludere a fost respinsă de Comisia de Arbitraj şi Integritate a partidului. Domnul C. Preda a câştigat primul mandat de europarlamentar cu sprijinul PDL, după care a început să critice partidul care l-a trimis în Parlamentul European", a transmis PMP în cadrul comunicatului remis Epoch Times.

"La PMP a repetat acelaşi comportament. După ce s-a văzut cu un mandat în Parlamentul European, a adus jigniri publice grave partidului şi membrilor, cu efortul cărora a obţinut această poziţie importantă la Bruxelles. PMP solicită demisia de onoare a domnului Cristian Preda din Parlamentul European, pentru a lăsa loc următorului clasat pe listele PMP. În caz contrar, apreciem că domnul europarlamentar, Cristian Preda, este lipsit de onoare", se mai precizează în comunicatul respectiv.

Cu câteva ore în urmă Cristian Preda se declara nemulţumit de asocierea dintre PMP - partid de pe lista căruia a ajuns în PE - şi noul partid care s-a desprins din PPDD-ul lui Dan Diaconescu.

"Deşi nu mai sunt membru ‪PMP‬, consider că asocierea acestui partid cu PPDD e scandaloasă. Ca membru al ‪PE‬, am solicitat afilierea PMP la PPE, definitivată în toamnă, în condiţiile în care lista pe care am condus-o la europene a trimis doi deputaţi în Parlament. După arestarea Elenei Udrea, deşi fusesem exclus din partid, mi s-a reproşat prezenţa PMP în familia populară, fiindcă în programul nostru figura lupta cu corupţia.

Acum, partidul al cărui preşedinte e în arest preventiv, sub suspiciunea de corupţie, alege să se asocieze cu o formaţiune populistă al cărei fondator a fost condamnat definitiv pentru şantaj. E evident că valorile PPE sunt călcate în picioare", a declarat Cristian Preda.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.