Ploile torenţiale au inundat zeci de gospodării din ţară

Ploile torenţiale de vineri au inundat zeci de gospodării în ţară. Printre cele mai afectate judeţe se numără Suceava, Botoşani, Dâmboviţa şi Argeş, unde ploile abundente, însoţite de vijelie şi grindină, au inundat locuinţele şi curţile oamenilor.
(photos.com)
Loredana Diacu
12.07.2014

Ploile torenţiale de vineri au inundat zeci de gospodării în ţară. Printre cele mai afectate judeţe se numără Suceava, Botoşani, Dâmboviţa şi Argeş, unde ploile abundente, însoţite de vijelie şi grindină, au inundat locuinţele şi curţile oamenilor.

Potrivit Mediafax, în judeţul Suceava au fost afectate 17 gospodării, din care cinci locuinţe au fost inundate, în timp ce în alte 12 gospodării apa a inundat curţile, grădinile şi anexele. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava - Garda de intervenţie din Gura Humorului a intervenit, vineri după-amiază, pentru evacuarea apei scurse de pe versanţi în urma precipitaţiilor căzute în oraşul Frasin şi localitatea Doroteia.

În Botoşani, mai multe gospodării şi drumuri din judeţe au fost inundate în urma ploilor abundente căzute în ultima perioadă, în timp ce vântul puternic a doborât mai mulţi copaci care, în căderea lor, au distrus total sau parţial acoperişurile unor locuinţe şi anexe gospodăreşti din două localităţi.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Botoşani, citat de Mediafax, pompierii au fost solicitaţi să intervină în municipiul Botoşani, oraşul Flămânzi, comunele Truşeşti (localităţile Drislea şi Oneşeni), Hăneşti, Mihai Eminescu, Dângeni, Vorona, Nicşeni şi Copălău - Cotu, afectate de ploi torenţiale.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în comuna Hăneşti, unde o vijelie de doar 20 de minute a distrus total acoperişurile a două case şi parţial acoperişurile altor 27 de case.

În Dâmboviţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că, în urma ploilor torenţiale însoţite de vijelie, grindină şi descărcări electrice, zeci de gospodării au fost inundate, pompierii intervenind pentru evacuarea apei în localităţile Dărmăneşti, Finta, Bilciureşti, Cojasca şi Vlădeni.

Sâmbătă, în zonele afectate de inundaţii din judeţul Dâmboviţa apele erau în retragere, iar alimentarea cu energie electrică afectată în unele localităţi a fost restabilită.

În judeţul Argeş au fost afectate zeci de hectare de teren, tronsoane de drumuri şi gospodării, precum şi şase sedii de instituţii publice, viiturile avariind zeci de poduri, podeţe şi punţi pietonale.

Conform ultimului bilanţ, sunt inundate 11 anexe gospodăreşti, 97 de hectare de terenuri agricole şi 16 kilometri de străzi. Viiturile au avariat 20 de poduri, din care unul la Cocu, pe DJ 731, patru la Miceşti, două la Aninoasa, unul la Mălureni, două la Ştefan cel Mare, trei la Valea Danului, două la Cepari, două la Pietroşani, precum şi 19 podeţe şi punţi pietonale.

243 de gospodării au rămas fără electricitate după ce o linie de medie tensiune a fost afectată de vremea rea, iar 32 de fântâni sunt colmatate, cea mai afectată localitate fiind Valea Danului, unde zece fântâni nu pot fi utilizate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor