PLDM a salutat semnarea Acordului de Asociere dintre R. Moldova şi UE

Vlad Filat, preşedintele PDL din Republica Moldova
Vlad Filat, preşedintele PDL din Republica Moldova (Epoch Times România)

Asocierea cu Uniunea Europeană şi crearea unei zone de liber schimb conferă ireversibilitate procesului de dezvoltare a Republicii Moldova ca stat european, competitiv şi democratic. Poziţia a fost exprimată de Partidul Liberal Democrat (PLDM) într-o declaraţie remisă presei imediat după semnarea Acordului de Asociere dintre R. Moldova şi Uniunea Europeană.

„Azi am făcut un mare pas spre atingerea obiectivului nostru naţional. După ani lungi de realizări şi eşecuri, Republica Moldova s-a afiliat la un parteneriat economic şi politic unic în lume – la Uniunea Europeană. Semnarea Acordului de Asociere este o victorie a tuturor cetăţenilor noştri”, este specificat în declaraţia formaţiunii.

Potrivit PLDM, de azi, intrăm într-o nouă etapă de integrare în spaţiul economic şi politic european şi "suntem şi mai determinaţi să implementăm în Republica Moldova standardele europene - concurenţa echitabilă, calitatea vieţii, statul de drept şi economia liberă". “Acum, cetăţenii noştri sunt foarte aproape de a beneficia de condiţii europene de trai: mai multe locuri de muncă, salarii mai mari, mai mult comerţ şi investiţii, mai multă libertate de circulaţie, mai multe oportunităţi pentru tineri şi femei”, susţin liberal democraţii.

Formaţiunea îşi propune să îşi intensifice eforturile „în vederea implementării depline şi rapide a prevederilor Acordului de Asociere, astfel încât până în 2017 Republica Moldova să obţină statutul de ţară-candidat la aderare, iar în 2020 să devină ţară membră a Uniunii Europene”.

Republica Moldova a semnat astăzi Acordul de Asociere cu UE.