Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană

Moldova adera la U.E.
Moldova adera la U.E. (Epoch Times Romania)

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat astăzi la Bruxelles de Premierul Iurie Leancă, preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, şi şeful Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

La eveniment au fost prezenţi şefi de state şi de guverne din cele 28 de ţări membre ale UE, care la fel şi-au pus semnătura pe document. Înainte de semnare Herman Van Rompuy a declarat că acest Acord de Asociere este un punct de început care va întări relaţiile R. Moldova cu comunitatea europeană.

Şi José Manuel Barroso a afirmat că documentul este un angajament solid pentru a susţine fiecare pas al R. Moldova în transformarea într-un stat democratic şi prosper şi este cel mai ambiţios proiect al UE din ultimul timp.

"Integrarea europeană ne va face mai puternici", a accentuat Prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă.

Preşedintele Parlamentului Igor Corman a declarat anterior că va propune săptămâna viitoare în Legislativ ratificarea Acordului de Asociere, procedură pe care urmează să o parcurgă şi organele legislative ale celor 28 de state membre ale UE.

După ceremonia de semnarea, Iurie Leancă va avea la Bruxelles întrevederi separate cu mai mulţi oficiali europeni, printre care Comisarul European pentru Afaceri Interne Cecilia Malmstrom, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate Catherine Ashton şi cu Jean-Claude Juncker, candidatul Partidului Popular European la şefia Comisiei Europene.

Acordul de Asociere, care include şi Acordul privind crearea Zonei de Liber Schimb, Aprofundat şi Cuprinzător, a fost parafat la Vilnius în toamna anului trecut.

Tot astăzi, alături de Moldova, Georgia şi Ucraina au semnat la Bruxelles Acorduri de Asociere cu UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe