Iurie Leancă la Bruxelles: "Mâine este un nou început pentru noi, o resetare pentru ţară"

Iurie Leancă a participat la dezbaterea publică „Drumul Moldovei spre Europa- Ce urmează?”, desfăşurată la Bruxelles
Iurie Leancă a participat la dezbaterea publică „Drumul Moldovei spre Europa- Ce urmează?”, desfăşurată la Bruxelles (gov.md)

La evenimentul organizat de Centrul de Politică Europeană au fost prezenţi zeci de reprezentanţi ai societăţii civile, mediului academic, instituţiilor europene şi ai corpului diplomatic acreditat la Bruxelles.

Premierul Iurie Leancă s-a referit, în principal, la viitorul relaţiilor dintre Moldova şi Uniunea Europeană, după semnarea Acordului de Asociere şi de Liber Schimb.

„Mâine este un nou început pentru noi, o resetare pentru ţară. Este o foaie de parcurs cuprinzătoare de modernizare, cu etape clare şi angajamente obligatorii care vor remedia problemele sistemice cu care se confrunta Republica Moldova. Suntem hotărâţi să asigurăm cetăţenilor noştri demnitatea firească unui stat democratic liberal, cu instituţii moderne, separarea puterilor, a statului de drept, libertatea antreprenorială, justiţie şi egalitatea socială”, a precizat Premierul.

De asemenea, au fost menţionate şi priorităţile Republicii Moldova: reformele interne în domeniul corupţiei, instanţele judecătoreşti, procuratura, mediul de afaceri. Totodată, s-a vorbit despre programul de dezvoltare Moldova-2020, cu un set clar definit de reforme, care vor face Moldova un stat membru al Uniunii Europene.

„Aceste reforme înseamnă un viitor pentru Republica Moldova, care va răspunde aşteptărilor cetăţenilor săi. Vreau ca oamenii să simtă că viaţa lor se schimbă în bine zi de zi, cu posibilităţi economice mai bune şi acces la infrastructura de calitate”, a menţionat şeful Executivului.

Un alt subiect abordat în cadrul evenimentului a ţinut de integrarea europeană ca singura modalitate de a asigura stabilitatea şi securitatea în regiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe