Platforma DA califică decizia Tiraspolului drept un act de înaltă trădare a intereselor statului R.Moldova săvârşit de Dodon

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Platforma Demnitate şi Adevăr condamnă categoric oportunismul preşedintelui Igor Dodon, care, aflându-se la Moscova, a tratat telefonic cu liderul regiunii separatiste din Transnistria, renunţând de facto la respectarea normelor legale privind circulaţia autoturismelor din regiunea transnistreană.

Membrii Platformei DA au specificat că din informaţia făcută publică de aşa-zisul preşedinte al aşa-numitei republici transnistrene, Vadim Krasnoselski, precum şi de viceprim-ministrul pentru reintegrare, Flencea, rezultă că Igor Dodon, depăşindu-şi nepermis atribuţiile, a promis Tiraspolului şi Moscovei anularea normei legale, care prevede că din 10 ianuarie 2019 toate autovehiculele din stânga Nistrului pot intra în alte ţări doar cu plăcuţe neutre de înmatriculare, însoţite de abţibildul MD lipit pe parbriz.

În acest context, Platforma DA califică acest gest drept un alt act de înaltă trădare a intereselor statului Republica Moldova săvârşit de «statalistul» Dodon.

„Observăm cu enormă îngrijorare cum politica „paşilor mici” de cedări unilaterale în raport cu regiunea secesionistă, proliferată de regimurile Plahotniuc-Dodon, se transformă într-un vicleşug mai mult decât evident şi, în consecinţă, într-o mare ruşine naţională, când garantul constituţional al suveranităţii, integrităţii şi unităţii Republicii Moldova nu mai respectă acest stat şi acţionează vădit în interesele separatiştilor”, se arată într-un comunicat DA.

Totodată, Platforma DA reiterează poziţia sa pe subiectul transnistrean şi subliniază pericolul iminent generat de lipsa de-a lungul anilor a unei politici consecvente în problema Transnistriei, raportul cu aceasta fiind condiţionat exclusiv de interese meschine ale cercurilor obscure de pe ambele maluri ale Nistrului.

„Această situaţie a condus la crearea unei realităţi absurde când Republica Moldova întreţine economic regiunea separatistă, care se autoproclamă stat independent, ne sfidează în cel mai tupeist mod şi nu ne oferă nimic în schimb”, se mai arată în comunicat.

Astfel, Platforma DA solicită convocarea de urgenţă a Comisiei Parlamentare de Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică la care să participe şi demnitarii responsabili pentru reglementarea conflictului transnistrean.

Amintim că la sfârşitul săptămânii trecute, pretinsul Minister de Externe de la Tiraspol a anunţat că începând cu 24 ianuarie, vor fi introduse restricţii la trecerea frontierei de stat a Transnistriei şi Ucrainei pentru toate tipurile de vehicule înmatriculate şi conduse de cetăţeni rezidenţi permanent în Republica Moldova şi care deţin permis de conducere moldovenesc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe