Tiraspolul anunţă restricţii la trecerea frontierei cu Ucraina pentru maşinile înregistrate în R. Moldova

Punct vamal la intrare în Transnistria
Punct vamal la intrare în Transnistria (facebook.com/D. Alaiba)

Pretinsul Minister de Externe de la Tiraspol a anunţat vineri, că începând cu 24 ianuarie, vor fi introduse restricţii la trecerea frontierei de stat a Transnistriei şi Ucrainei pentru toate tipurile de vehicule înmatriculate şi conduse de cetăţeni rezidenţi permanent în Republica Moldova şi care deţin permis de conducere moldovenesc.

„Măsură va fi valabilă până la înlăturarea restricţiilor impuse de R. Moldova în privinţa vehiculelor transnistrene”, precizează „ministerul” potrivit unui comunicat.

Începând cu 10 ianuarie, Poliţia de Frontieră de la Chişinău a sistat aplicarea excepţiei temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Din 1 septembrie 2018, mijloacele de transport din stânga Nistrului şi municipiul Bender, care dispun de certificate de înmatriculare permanente şi plăcuţe cu numere de înmatriculare neutre, sunt admise în traficul rutier internaţional conducătorul auto fiind obligat să aibă aplicat pe maşină semnul distinctiv al statului – MD.