Planta misterioasă care se mişcă singură! (video)

Atenţie, în cazul în care faceţi o călătorie undeva prin sud-estul Statelor Unite, este posibil să întâlniţi fenomenul ciudat prezentat în acest videoclip de pe youtube.

Plantă curioasă cu tulpina lunga, asemănătoare unui ştiulete de porumb
Plantă curioasă cu tulpina lunga, asemănătoare unui ştiulete de porumb (Captură You Tube)

Natura nu încetează niciodată să ne uimească. Iată ce trebuie să fi gândit Jason Freeman şi soţia sa, care, în timpul unei ieşiri călare în natură, în apropiere de Hilton, Carolina de Sud, au asistat la un fenomen foarte special: o plantă ciudată care oscila într-un mod evident, cu toate că nu se simţea nicio adiere de vânt.

De fapt, această plantă curioasă cu tulpina lungă, asemănătoare unui ştiulete de porumb, se mişcă înainte şi înapoi ca un metronom, în timp ce celelalte plante din jurul său rămân imobile.

Jason, vizibil intrigat, o atinge cu mâna iar planta se opreşte brusc câteva secunde, după care îşi reia incredibilul "dans". "Este cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut vreodată", a spus bărbatul, încadrând cu aparatul video vegetaţia nemişcată din jur.

Un fenomen bizar, care aparent nu are o explicaţie. Cea mai probabilă ipoteză în astfel de cazuri este că un vânt foarte slab a creat un vortex capabil să interacţioneze cu planta, determinând o mişcare evidentă. Dar se pare că nu acesta este cazul, iar un fenomen asemănător cu cel prezentat în acest film chiar dă de gândit!