Plahotniuc: ”Dacă majoritatea vrea anticipate, să fie anticipate”

Prim-vicepresedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc.
Prim-vicepresedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc. (plahotniuc.blogspot.com)

„Pentru Republica Moldova ar putea fi catastrofală orice destabilizare politică acum, dar nu trebuie uitat faptul că alegerile anticipate pot fi oricând o opţiune, dacă majoritatea populaţiei doreşte acest lucru, dacă cetăţenii au o alternativă la guvernarea actuală şi doresc să o schimbe înainte de termen, în acest caz chiar la câteva luni după cele două scrutine”, a reacţionat prim-vicepreşedintele PDM,Vlad Plahotniuc, pe Facebook la revendicările protestatarilor din Chişinău.

De asemenea, Plahotniuc mai scrie pe reţeaua de socializare că, în cazul unor alegeri anticipate „vom avea cu toţii posibilitatea să vedem cine şi ce a avut de câştigat, care au fost scopurile, care este alternativa şi aşa mai departe. Iar dacă lucrurile ies prost, ştim şi cine poartă răspunderea.”

În opinia sa, ”alegerile anticipate nu trebuie să sperie pe nimeni, dimpotrivă, să ne îndemne la o evaluare atentă. Ele rămân mereu un veritabil instrument democratic prin care poporul îşi desemnează conducătorii şi trebuie tratat cu atenţia cuvenită şi, mai ales, cu responsabilitatea cuvenită. E o opţiune pe care trebuie să o analizăm şi nu exclud ca ea să nu fie cea mai rea”.

Reamintim că presa deţinută de oligarhul Vlad Plahotniuc a fost acuzată că i-a denigrat pe membrii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, care au organizat protestele, care au scos 100.000 de oameni pe străzile Chişinăului în weekend. ”Au existat multe ştiri făcute prin birouri, dezinformări despre sursele obscure de finanţare ale Platformei Demnitate şi Adevăr, deşi aceasta este finanţată de membri şi de susţinători. Din ce cunosc eu, costul tuturor acţiunilor se împărţeau între membri şi susţinători. Ultimul miting a fost finanţat din donaţii, dar nu există finanţări din exterior sau de la doi oameni de afaceri condamnaţi pentru corupţie aşa cum a susţinut presa lui Plahotniuc”, a explicat Cornelia Cozonac, preşedintele Centrului de Investigaţii Jurnalistice din Chişinău şi membru fondator al Platformei Civice Demnitate şi Adevăr (DA), într-un interviu acordat Epoch Times.

Mai multe detalii despre protestele de la Chişinău şi revendicările Platformei Civice Demnitate şi Adevăr puteţi accesa aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe