Consiliul Marii Adunări Naţionale: Protestele din PMAN vor continua până la declararea Victoriei

Marea Adunare Natională din 6 septembrie 2015
Marea Adunare Natională din 6 septembrie 2015 (Epoch Times România)

Consiliul Marii Adunări Naţionale, ales la 6 septembrie pentru implementarea revendicărilor populare, a ţinut luni o conferinţă de presă, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), acolo unde a fost instalat şi „Orăşelul Demnităţii şi Adevărului” pentru a continua protestul non-stop împotriva guvernării corupte, transmite Jurnal TV.

Membrii Consiliului au ţinut să mulţumească „oamenilor cetăţii, ai oraşului Demnităţii şi Adevărului” pentru tot ce au făcut şi în primul rând pentru că au rămas în Piaţă. Drept răspuns, cei prezenţi la protest scandau „Demisia!”, „Jos mafia!”, „La puşcărie!” şi „Victorie!”, la adresa conducerii oligarhice a R.Moldova.

Tentativele de duminică ale Consiliului de a discuta, potrivit proclamaţiei votate de cei peste 100.000 de oameni prezenţi la miting, au eşuat întrucât oficialităţile statului au refuzat să accepte invitaţia protestatarilor în Piaţă.

„Astăzi, în cadrul şedinţei noastre de Consiliu, am decis că vom continua demersurile noastre cetăţeneşti, vom continua să îndeplinim proclamaţia Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie şi le vom trimite scrisorile de rigoare. Astfel s-a decis ca atât preşedintele Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului şi primul ministru, pe parcursul zilei de astăzi să se întâlnească cu Grupul de Intermediere şi Reprezentare (GIR), nu mai târziu”, a declarat pentru presă, preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase.

Fiind întrebaţi dacă au dreptul legal de a se afla în permanenţă la miting în Piaţă, unul dintre organizatori a afirmat că, potrivit legislaţiei RM pentru desfăşurarea protestelor e necesar doar să depună o declaraţie şi nu este nevoie de autorizaţie, lucru care le permite protestatarilor să se afle în Piaţă „la nesfârşit dacă o va cere ţara”.

Precizăm că numărul celor care doresc să protesteze în continuu în Piaţa MAN creşte, la moment acolo fiind peste 100 de corturi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe