Piloţii nord-coreeni ameninţă SUA cu atacuri sinucigaşe pentru a-şi apăra liderul “preaiubit”


Kim Jong-un alături de două femei pilot la o bază aeriană din Coreea de Nord.
Kim Jong-un alături de două femei pilot la o bază aeriană din Coreea de Nord. (Captură Foto)

În mijlocul tensiunilor dintre Coreea de Nord şi Statele Unite, Phenianul a lansat luni o nouă ameninţare că îşi va distruge inamicii cu atacuri sinucigaşe desfăşurate de piloţii forţei sale aeriene.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a întâlnit cu un grup de piloţi de avioane de luptă ce au obţinut rezultate deosebite în timpul primului exerciţiu militar din acest an, a raportat luni agenţia de ştiri de stat Korean Central News Agency (KCNA).

În timpul întâlnirii, piloţii au jurat că vor “distruge complet inamicii folosind cele mai puternice arme – atacurile sinucigaşe – pentru a-şi apăra liderul.”

De asemenea, Kim a spus piloţilor să îşi continue exerciţiile pentru a transforma fortăreţele inamice în infernuri, conform KCNA.

Ameninţarea are loc în contextul în care tensiunile dintre Coreea de Nord şi SUA s-au agravat în ultimile săptămâni.

În weekend, Kim a declarat că ţara sa este pregătită pentru orice tip de confruntare cu SUA, incluzând un război nuclear, şi a declarat că Phenianul nu va mai depune niciun efort pentru a discuta cu Washingtonul, a susţinut Korea Joongang Daily.

“Nu mai avem intenţia de a sta la masa discuţiilor cu nişte câini turbaţi care spun direct că vor distruge sistemul socialist”, a fost citat sâmbătă Kim de KCNA.

“Suntem capabili să contracarăm tot felul de războaie, operaţiuni şi bătălii dorite de imperialiştii americani”, a declarat Kim. “Suntem pregătiţi să intrăm în orice tip de război, incluzând un război cu arme convenţionale sau chiar un război nuclear.”

Comentariile sale au fost făcute după un exerciţiu militar care a implicat avioane de luptă şi submarine înarmate cu torpile. Exerciţiul s-a concentrat pe combaterea trupelor americane, iar scenariul a inclus şi o posibilă luptă împotriva unui portavion al SUA.

Washingtonul a acuzat Coreea de Nord ca fiind în spatele unui atac cibernetic împotriva companiei Sony, deşi Phenianul a negat orice implicare.

Luna trecută preşedintele american Barack Obama a avertizat că regimul lui Kim se va prăbuşi în cele din urmă. “Este brutal şi opresiv şi ca urmare această ţară nu îşi va putea hrăni propriul popor. Cu timpul, veţi vedea că un regim precum acesta se va prăbuşi”, a spus preşedintele american într-un interviu pe youtube.

De asemenea, Statele Unite au refuzat recent o ofertă din partea Nordului de a opri un test nuclear în schimbul promisiunii ca americanii să renunţe la exerciţiile militare anuale alături de Coreea de Sud.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe