Piaţa de asigurări de viaţă va stagna sau va creşte uşor în acest an, afirmă Generali

Epoch Times România
09.09.2012

Piaţa asigurărilor de viaţă ar putea stagna sau creşte cu circa 1-2% în acest an, de la un nivel de 1,74 mld. lei în 2011, avansul urmând să fie susţinut, in special, de vânzările efectuate prin intermediul băncilor, a precizat pentru NewsIn directorul direcţiei de asigurări de viaţă al Generali.

În 2011, piaţa asigurărilor de viaţă a crescut cu 4,6%, până la 1,74 miliarde lei. În primul semestru, piaţa de asigurări de viaţă a înregistrat un declin de 0,38%, la 857,1 milioane lei.

"Scăderea înregistrată în primele şase luni a fost generată de situaţia economică dificilă din România. Probabil că piaţa va încheia acest an pe zero sau poate chiar cu un procent-două de creştere", a menţionat directorul direcţiei de asigurări de viaţă al Generali Asigurări, Ovidiu Racoveanu.

Acesta susţine că vânzările noi au fost afectate de numărul redus al recrutărilor de agenţi şi brokeri, dar şi de dificultăţile care sunt vizibile în unele sectoare ale economiei.

"De anul trecut toţi intermediarii nou recrutaţi trebuie să se licenţieze, conform legii. Începând din septembrie 2012 a început şi
licenţierea, graduală, a intermediarilor existenţi. Efectele pozitive se vor vedea imediat în calitatea vânzărilor şi a persistenţei portofoliilor noi. Pentru că aceste schimbări au fost înştiinţate din timp, asigurătorii au putut să minimizeze impactul acestora", a spus Racoveanu.

Ovidiu Racoveanu susţine că motorul de creştere al pieţei l-ar constitui segmentul bancassurance. "La acest moment, băncile sunt cele care vând poliţe care sunt legate de produse bancare, cum ar fi credite sau carduri, dar şi o paletă mai largă de produse pe ramura de retail", a mai spus directorul diviziei de asigurări de viaţă al Generali.

Cât priveşte piaţa românească de asigurări de viaţă, Racoveanu a mai estimat că ar putea creşte mult mai susţinut dacă s-ar aplica un plafon de deductibilitate de 400-500 euro pe an pentru angajator, măsură care ar stimula economisirea şi asigurările de sănătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor