PAID: Cei cu asigurare facultativă pentru locuinţă nu mai au nevoie şi de una obligatorie

Proprietarii de locuinţe care au încheiată o asigurare facultativă nu vor mai fi obligaţi să-şi facă şi una obligatorie, după cum se anunţase anterior.
Ansamblul rezidenţial Asmita Gardens. (Euro Insol SPRL)
Cristina Boiangiu
07.09.2012

Proprietarii de locuinţe care au încheiată o asigurare facultativă nu vor mai fi obligaţi să-şi facă şi una obligatorie, după cum se anunţase anterior.

Este vorba despre cei care doresc să îşi asigure locuinţele peste sumele obligatorii, de 10.000 de euro, respectiv 20.000 euro, lucru pe care îl pot face doar printr-o singură poliţă, a informat Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

"PAID va implementa, în perioada următoare, un sistem care va simplifica procedura pentru proprietarii care doresc să îşi asigure locuinţele peste sumele minime prevăzute în legislaţia în vigoare. Sperăm ca în cel mai scurt timp să nu mai fie nevoie de încheierea a doua poliţe - obligatorie şi facultativă -, şi să implementăm un sistem care să permită acoperirea riscurilor obligatorii şi a celor suplimentare pe o singură poliţă de asigurare", a declarat directorul general al PAID, Aurelia Cristea.

Asigurarea locuinţelor prin două poliţe a fost impusă de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi a intrat în vigoare de la 1 septembrie.

Poliţa obligatorie de asigurare a locuinţelor (PAD) acoperă trei riscuri de catastrofă naturală - cutremur, inundaţii şi alunecări de teren - pentru o sumă asigurată de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, în funcţie de tipul construcţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor