Generali mizează pe o creştere de 4-6% în 2012 pe segmentul de asigurări de viaţă cu plata eşalonată

Epoch Times România
09.09.2012

Generali România estimează pentru acest an o creştere de 4-6% pe segmentul de asigurări de viaţă cu plata eşalonată însă, per total, ar putea înregistra o stangane sau o creştere mai redusă, a precizat pentru NewsIn directorul diviziei de asigurări de viaţă al Generali, Ovidiu Racoveanu.

"Am înregistrat creştere la şase luni pe segmentul de poliţe cu plata eşalonată. Urmează, în continuare, să avem pe acest segment o creştere de 4-6% în acest an, în linie cu strategia companiei. Pe întregul segment de asigurări de viaţă estimăm o stagnare sau o creştere mai mică", a menţionat directorul diviziei de asigurări de viaţă al Generali Asigurări, Ovidiu Racoveanu.

În 2011, Generali România a înregistrat prime brute subscrise în valoare de 93 milioane lei pe segmentul de asigurări de viaţă, iar în perioada ianuarie-iunie 2012, de 46 milioane de lei.

"Pe segmentul pe care ne-am concentrat eforturile anul acesta, acela de poliţe cu plata eşalonată, evoluăm mai bine decât piaţa. Acest rezultat a fost obţinut în ciuda faptului că anul acesta am trecut prin multe modificări structurale cum ar fi: restructurări de personal, reorganizari ale fortei de vânzare, reorientarea doar pe brandul Generali. Toate acestea au fost făcute în acelaşi timp în care ceream vânzări noi şi profesionalizarea reţelei", a mai spus directorul diviziei de asigurări de viaţă al Generali România.

Adunarea Agenerală a Acţionarilor Generali şi Ardaf au aprobat intenţia de fuziune prin absorbţie în martie 2011, iar procesul a
fost finalizat în mai puţin de şase luni, noua companie începând activitatea în septembrie 2011.

Generali România este membră a Generali PPF Holding BV, care operează în 14 ţări din Europa Centrală şi de Est.

Generali PPF Holding este înregistrată în Olanda şi are sediul central în Praga, în Republica Cehă. Generali PPF Holding B.V.
este o companie rezultată din joint venture-ul realizat între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%). În România, Generali ocupă locul al patrulea, după volumul de prime brute subscrise în 2011 pe asigurări de viaţă, şi locul al şaptelea în topul asigurătorilor de non-viaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor