Phenian: Un atac al SUA împotriva Coreei de Nord va duce la ruinarea “Imperiului American”

Mass media nord-coreeană de stat l-a criticat pe secretarul de stat american Mattis pentru promovarea unui război împotriva Coreei de Nord, adăugând că atacarea acesteia de către armata americană va putea duce la distrugerea Statelor Unite.
James Mattis
James Mattis (Bryan Steffy/Getty Images for DIRECTV)

Rodong Sinmun, publicaţia oficială a Comitetului Central al Partidului Coreean Muncitoresc, condus de dictatorul Kim Jong-un, l-a criticat pe secretarul american al Apărării James Mattis şi l-a descris ca un “element războinic binecunoscut ca fiind un maniac al războiului şi un câine turbat în războaiele de agresiune din străinătate”.

“Este ridicol, într-adevăr, ca acest instigator la război să discute despre o contracarare non-militară şi despre o soluţie diplomatică”, potrivit publicaţiei nord-coreene.

În luna iunie, Mattis a declarat că Phenianul este “cea mai urgentă” ameninţare la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite. Într-o scrisoare adresată Comitetului pentru Servicii Armate din Camera Reprezentanţilor, Mattis a precizat: “Programul de arme nucleare al ţării este un pericol clar şi prezent pentru toţi, iar acţiunile provocatoare ale regimului, care sunt ilegale conform dreptului internaţional, nu s-au redus, în ciuda cenzurii şi sancţiunilor aplicate de Naţiunile Unite”.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că Washingtonul nu mai foloseşte tactica “răbdării strategice” faţă de Coreea de Nord, aşa cum a fost practicată de predecesorul său Barack Obama. De asemenea, Trump a adăugat că “SUA are un scenariu puternic şi definit” pentru a organiza un atac militar împotriva naţiunii izolate.

Un articol separat publicat de Rodong Sinmun a susţinut că o astfel de mişcare va fi un “act foarte prostesc de precipitare a autoruinării” care va împinge “Imperiul American” înspre un “sfârşit ruşinos”.

Deşi SUA este mult mai echipată pentru luptă decât este Coreea de Nord, un raport recent publicat de Newsweek a sugerat că un război între cele două naţiuni s-ar solda probabil cu “un milion de morţi şi pagube economice în valoare de aproximativ un trilion de dolari”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe