Peste 8000 de angajaţi Dacia vor ieşi în stradă la Mioveni

Nemulţumiţi că începerea lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu sunt tergiversate, angajaţii Dacia anunţă un protest de amploare în data de 7 martie.
(DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Peste 8.000 de angajaţi ai celui mai mare producător de automobile din România, Dacia, vor să protesteze pe 7 martie, la Mioveni pentru a convinge Guvernul să demareze construcţiile la îndelung promisa autostradă Sibiu-Piteşti, relatează B1 TV.

Angajaţii Dacia acuză că lipsa acestei autostrăzi îngreunează activitatea uzinei şi se tem că vor rămâne fără locuri de muncă în contextul în care au existat zvonuri potrivit cărora din aceste motive constructorul francez Renault s-ar gândi să închidă fabrica din România.

”Protestul are ca obiectiv sensibilizarea în ceea ce priveşte construirea autostrăzii Piteşti-Sibiu care este vitală. Toate guvernările promit că vor face şi noi ne aflăm încă în etapa studiilor de fezabilitate. Alt obiectiv al protestului este Codul muncii. Muncitorii, cei care sunt producătorii adevăraţi de profit pentru statul român, sunt lăsaţi de-o parte. Salariaţii nu au niciun fel de lege în ceea ce priveşte munca lor. Oamenii sunt la mâna patronatului având un Cod al muncii care este cel mai draconic din Europa. Suntem într-o fază în care trebuie să ieşim la protest”, a declarat Ion Iordache, lider al sindicatului Dacia, într-o intervenţie telefonică pentru Ştirile B1 TV.

Liderul sindical a mai explicat că protestul din data de 7 martie va consta în două ore de miting în faţa Casei de cultură din oraşul Mioveni iar acţiunile de protest vor continua până când autostrada va fi începută.

"Dacă stăm şi aşteptăm şi nu îi impulsionăm nici măcar în acest an electoral, nu am făcut nimic. Dacii se fabrică în peste şapte fabrici ale Renault în lume. Există riscul ca în anii 2020 Dacia să nu mai funcţioneze. Deja sunt semnale de micşorare a capacităţii de producţie de la Dacia. Nu am încredere, vom face protest până când vom vedea că începe autostrada Piteşti- Sibiu”, a mai declarat liderul sindical.

Reamintim că, potrivit conducerii Dacia, costurile noastre suplimentare datorate lipsei infrastructurii sunt de 30 euro/maşină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne