Protest al angajaţilor RATB la autobaza Militari

Salariile mici şi condiţiile dificile de muncă i-au determinat pe angajaţii RATB de la Autobaza Militari să declanşeze un protest.
(Arhivă) Protest al angajaţilor RATB, 25 martie 2015.
(Arhivă) Protest al angajaţilor RATB, 25 martie 2015. (Epoch Times)

În jur de 30 de angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) au protestat, vineri, în faţa Autobazei Militari, nemulţumiţi de salarizarea deficitară şi de condiţiile de muncă, relatează Mediafax.

Protestatarii au acuzat că datorită salariilor mici mulţi şoferi pleacă să muncească în străinătate iar autobaza se confruntă cu lipsă de personal. În ceea ce le priveşte pe casiere, multe dintre ele s-au îmbolnăvit din cauza condiţiilor de muncă.

“Suntem nemulţumiţi de activitatea legată de traseu. Nu mai sunt bani pentru întreţinere, pentru şoferii care vor să lucreze suplimentar. O grămadă de şoferi de pe maşinile noastre pleacă să muncească în străinătate, numai în Autobaza Militari avem lipsă de personal de 40 de şoferi. Casierele lucrează pe 900 – 1.000 de lei şi nu au unde să îşi facă nevoile fiziologice. Îşi fac nevoile în pungi sau în coşuri de gunoi. S-au îmbolnăvit femeile din cauza condiţiilor de muncă”, a declarat Ion Usturoi, reprezentant al Federaţiei Sindicatelor 2014.

Participanţii la protest au mai precizat că printre cele mai mari probleme pe care le are Regia se numără lipsa pieselor necesare reparaţiilor maşinilor, motiv pentru care sute de autobuze sunt lăsate în depou săptămâni întregi iar în trafic ajung prea puţine mijloace de transport pentru a face faţă nevoilor cetăţenilor.

Reprezentanţii RATB au confirmat, pentru Mediafax că angajaţii Regiei care vând titluri de călătorie în tonetele special amenajate nu au unde să îşi facă necesităţile fiziologice.

"Este adevărat, aceste tonete nu sunt prevăzute cu toalete, însă există un program de lucru care să le permită angajaţilor să plece în timpul programului pentru a-şi rezolva aceste probleme", a spus Constantin Tobescu, reprezentantul RATB.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne