Gest extrem la Guvern: Un bărbat a intrat cu maşina în gardul Palatului Victoria

Poliţiştii au ridicat, vineri, de la Guvern, un cetăţean care a intrat cu maşina în gardul instituţiei, în scop de protest.
Cladirea Guvernului, Piaţa Victoriei
Cladirea Guvernului, Piaţa Victoriei (Ioana Florea Nuţ/ Epoch Times România)

Un bărbat a intrat vineri, cu maşina, în gardul Palatului Victoria, susţinând că gestul său este unul de protest, menit să demonstreze că şi în România pot avea loc actele de terorism, relatează Mediafax.

Incidentul a avut loc în jurul orei 11.30, când bărbatul a pătruns cu maşina - o Dacia Logan - pe spaţiul verde din faţa sediului Guvernului, lovind un copac şi un arbust şi oprindu-se cu autoturismul în porţile metalice de la intrarea în sediul Executivului.

La faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie. Autorul neobişnuitului gest le-a declarat că a provocat acest incident în semn de protest, pentru a arăta că actele de terorism pot avea loc şi în România.

Cetăţeanul a fost ridicat şi dus la Secţia 1 Poliţie, pentru a fi audiat şi a i se lua probe biologice. Pe numele acestuia va fi deschis un dosar penal pentru infracţiuni de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi distrugere. Bărbatul este cercetat în libertate.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul care a lucrat până recent ca grafician la un post de televiziune, era doar în pantaloni în momentul incidentului.

Reamintim ca un incident asemănător a avut loc în toamna lui 2014 când Adrian Sobaru, angajatul TVR care, în 2010, s-a aruncat de la balconul Parlamentului în timpul unui discurs al fostului premier Emil Boc, a intrat în forţă cu maşina într-una dintre barierele de la intrarea în curtea sediului Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne