Peste 400 de blocuri din Bucureşti incluse în programul de reabilitare termică gratuită
alte articole
La peste 400 de blocuri din sectorul 2 vor începe lucrările de reabilitare termică. În cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local a sectorului 2 au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici în baza cărora sunt stabilite valorile de investiţie a lucrărilor şi durata de execuţie a acestora, informează b365.ro.
Potrivit administraţiei locale, după ce indicatorii tehnico economici vor fi transmişi spre aprobare asociaţiilor de proprietari care fac parte din cele 409 blocuri, se va elabora proiectul tehnic, urmând ca ulterior, conform legii, să se organizeze o altă licitaţie publică pentru selectare constructorului care va executa lucrările propriu-zise de reabilitare termică. Acestea vor dura între 4 şi 7 luni de la finalizarea licitaţiilor.
Până în prezent, pentru cele 409 blocuri recent incluse în programul de reabilitare termică s-a elaborat expertiza tehnică, auditul energetic şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie. Primăria sectorului 2 are cel mai avansat program din ţară de creştere a performanţei energetice a imobilelor care se prezintă astfel:
Pachetul I cuprinde 265 de blocuri, dintre care 187 de blocuri sunt finalizate şi 78 de blocuri se află în stadii foarte avansate de execuţie, finalizarea lor urmând a se petrece, eşalonat, până la finele acestui an.
Pachetul II include 249 de blocuri, din care la 243 de blocuri contractele de execuţie au fost semnate şi au început lucrările, iar la 6 blocuri se continuă etapa de contractare a lucrărilor.
Dintr-un total de 597 de blocuri la care s-a realizat expertiza tehnică, auditul energetic şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, pentru 409 blocuri s-au stabilit indicatorii tehnico-economici, în vreme ce în cazul a 168 de blocuri se aşteaptă semnarea actelor adiţionale de către asociaţiile de proprietari.
De asemenea, pentru alte 470 de blocuri, care se află în evidenţele Primăriei Sectorului 2, se parcurge etapa de verificare a documentelor depuse de asociaţiile de proprietari.
Începând din 3 decembrie 2012, pot fi depuse cereri de finanţare pentru reabilitarea termică a blocurilor cu bani europeni, principiul de finanţare fiind "primul venit, primul servit".