Peste 4.000 de bucureşteni şi-au luat ajutoarele alimentare de la UE
alte articole
4.420 de bucureşteni au ridicat ajutoare alimentare în cadrul “Planului anual european de distribuţie de ajutoare, produse alimentare, provenind din stocurile de intervenţie comunitare destinate persoanelor celor mai defavorizate din România”, transmite site-ul b365.ro.
Distribuţia produselor alimentare a început de pe 22 octombrie 2012, iar de atunci, de la centrul din Griviţa, care deserveşte sectoarele 1, 2 şi 6 din capitală, au ridicat produsele 1.900 de persoane, în vreme ce, de la centrul din Bd-ul. Theodor Pallady, nr. 64, adresat bucureştenilor din sectoarele 3, 4 şi 5, şi-au ridicat alimentatele 2.520 de persoane, informează Primăria Municipiului Bucureşti.
Programul include şi un serviciu de livrare a produselor pentru pensionării nedeplasabili. Acesta a devenit funcţional de luni, 5 noiembrie, iar începând de atunci s-au livrat produse alimentare unui număr de 42 de persoane care au apelat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti în acest sens.
Potrivit directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Cosmina Simean, există stocuri suficiente de produse, iar acestea pot fi ridicate până la data de 31 martie 2013. Cu toate acestea, Cosmina Simean a constatat că numărul şomerilor care se prezintă pentru a primi produsele este foarte mic".
Ajutoarele alimentare de la UE pot fi ridicate până pe 31 martie 2013
Aproximativ 140.000 persoane vor beneficia de produsele distribuite de Primăria Municipiului Bucureşti. Printre aceştia se numără şomerii indemnizaţi, şomerii înregistraţi în evidenţele agenţiilor de ocupare a forţei de muncă, invalizii şi veteranii de război, văduvele de război, persoanele care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961 şi persoanele persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, persoanele care au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 şi persoanele care primesc îndemnizaţie pentru activitatea de liber-profesionist - artişti interpreţi sau executanţi.
De asemenea, printre cei care pot primi ajutoare alimentare de la UE se regăsesc şi pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică şi soţul supravieţuitor al unei persoane care avea calitatea de pensionar în sistemul public de pensii, în fostul sistem al asigurărilor sociale de stat sau în fostul sistem al asigurărilor sociale pentru agricultori ale căror venituri cumulate, obţinute exclusiv din aceste legi, se află sub 400 lei/lună).
Şomerii şi pensionarii/legi speciale, cu excepţia revoluţionarilor, din sectoarele 1, 2 şi 6 pot ridica produsele de la Cantina de ajutor social – Unitatea Griviţa, Calea Griviţei, nr. 216, sector 1.
Şomerii şi pensionarii/legi speciale, cu excepţia revoluţionarilor, din sectoarele 3, 4 şi 5 pot ridica produsele alimentare de la Complexul Integrat de Servicii Sociale pentru Adulţi ”Sf. Ioan”, Bd-ul. Theodor Pallady, nr. 64, sector 3.
La fiecare centru, programul de distribuţie este de luni-vineri, între orele 9.30-15.30.
Pentru pensionarii cu pensii sub 400 lei/lună nedeplasabili, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti asigură transportul la domiciliu, dacă persoană respectivă sună la numărul gratuit 0.800.821.218, pentru a indica adresa exactă şi a semnala cazul. Transportul la domiciliu se va efectua în maxim 10 zile lucrătoare de la data înregistrării apelului.