Peste 20% din acţiunile chineze sunt suspendate de la tranzacţionare

Bursa din Jiujiang, China.
Bursa din Jiujiang, China. (ChinaFotoPress / Getty Images)

Pe fondul vânzărilor masive pe piaţă, 203 companii din China continentală listate la Bursa au anunţat marţi că tranzacţionarea acţiunilor lor a fost suspendată.

Aceasta a adus numărul total de acţiuni suspendate de la tranzacţionare, în ultimele şapte zile, la 651, sau circa 23% din întregul portofoliu de 2808 acţiuni listate, a relatat Securities Daily marţi.

Multe dintre companii nu a făcut publice motivele din spatele suspendării, deşi unele au citat motive precum luarea în considerare a evenimentelor nespecificate semnificative, restructurarea activelor sau plasamente private de acţiuni, a notat raportul.

Economia şi, în mare, societatea chineză este strâns controlată de Partidul Comunist Chinez.

Mulţi observatori au considerat valul de suspendări ale tranzacţionărilor o modalitate a companiilor de a-şi proteja acţiunile de prăbuşirea burselor din China, potrivit raportului. Shanghai Composite Index SHCOMP, -6.20% s-a contractat cu 12,1% săptămâna trecută, deşi a crescut cu 1,1% pentru săptămâna în curs la sfârşitul zilei de marţi.

Reuters a relatat separat că societăţile se pot confrunta cu amenzi în cazul în care vor fi descoperite că au solicitat suspendarea de la tranzacţionare fără un motiv suficient de solid.

Printre cele 615 cereri, 37% au venit de la companiile mici şi mijlocii ale Shenzhen Stock Exchange, în timp ce mai mult de 22% au provenit din ChiNext399006, -0.14% din start-up-uri, potrivit Securities Daily.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.