Victor Ponta asociat cu cel puţin unul dintre intermediarii şpăgii din afacerea Microsoft - investigaţie Stelian Negrea

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Familia Ponta deţine 3 apartamente într-un complex rezidenţial construit de unul dintre intermediarii mitei din celebrul dosar Microsoft, scrie jurnalistul Stelian Negrea, într-o investigaţie postată pe blogul personal.

Premierul Ponta a catalogat drept “gluma” întrebarea unui jurnalist legată de posibila sa implicare în dosarul Microsoft. Cu toate acestea, cel puţin doi dintre acţionarii firmei care a construit Central Residential Park în care familia Ponta deţine trei apartamente apar şi în megadosarul Microsoft, ca intermediari ai unei şpăgi de 8,75 milioane de dolari din totalul de 20 de milioane cât susţin procurorii DNA că s-ar fi acordat în dosarul închirierii licenţelor.

Mai mult, Victor Ponta a fost asociat cu cel puţin unul dintre intermediarii şpăgii din afacerea Microsoft, arată Negrea.

Victor Ponta asociat cu cel puţin unul dintre intermediarii şpăgii din afacerea Microsoft

Conform documentelor depuse de procurori la Parlament pentru demararea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentare pentru o serie de miniştri implicaţi în dosarul Microsoft, firma off-shore Running Total Group Ltd, controlată de omul de afaceri Nicolae Dumitru, zis NIRO, a intermediat o şpagă de 7,5 milioane de dolari, scrie Negrea.

Ori, Running Total Group Ltd, offshore înregistrat cu sediul în Insulele Virgine Britanice a intrat ca asociat în firma Central Residential Park SA pe 07.08.2006 cu 15%. Off-shore-ul controlat de Dumitru Niro achiziţionase pachetul de acţiuni deţinut de Meneldil Associated SA, un alt off-shore înregistrat în Insulele Virgine Britanice, controlat de omul de afaceri Khalil Abi Chahine, despre care procurorii susţin că a intermediat o şpagă de 1,25 milioane de dolari în afacerea Microsoft. Ambele companii of-shore aveau aceeaşi adresă.

Premierul Victor Ponta a fost alături de Khalil Abi Chahine unul dintre asociaţii fondatori ai Fotbal Club Progresul, Bucureşti SA. Conform datelor de la Registrul Comerţului, pe 11.06.2004 Victor Ponta şi Khalil Abi Chaine s-au numărat printre asociaţii fondatori ai Fotbal Club Progresul Bucureşti SA cu câte 1% alături de alte nume din fotbalul românesc: Gino Iorgulescu (cu 91% din acţiuni), Cosmin Olaroiu, Gheorghe Popescu (cel pe care Ponta l-ar graţia în prima zi ca preşedinte, dacă ar fi ales la Cotroceni) precum şi de Bartolomeu Finiş, Bogdan Niculescu Duvăz şi Vladimir Soare.

Meneldil Associates SA intrase în acţionariatul Central Residential Park SA cu câteva luni înainte, pe 02.03.2006. Ceilalţi asociaţi la vremea respectivă erau Niro ’95 Impex SA deţinută de Dumitru Nicolae cu 79,9% din acţiuni şi Volschi Clitemnestra cu 0,002%, fost consilier local în Primăria Sectorului 2 şi administrator al Niro Investment Group SA dar şi al companiei unde deţinea un pachet de acţiuni.

Pe 04.02.2008, off-shore-ul, care ar fi intermediat cea mai mare mită în afacerea Microsoft, s-a retras total din Central Residential Park SA, unde acţionar majoritar rămâne Niro Investment SA cu 99,9% din acţiuni.

Central Resindential Park este construit în cartierul Tei, pe strada Dinu Vintila, o stradă perpendiculară pe Ştefan cel Mare. Cartierul are ieşire atât pe şos. Ştefan cel Mare, la nr. 13A ,cât şi pe str. Dinu Vintilă nr. 6. Blocurile construite de NIRO sînt lipite de clădiri aparţinând MAI. Niro a reuşit practic performanţa de a construi un cartier de blocuri în curtea Poliţiei.

Articolul lui Stelian Negrea poate fi citit la http://steliannegrea.wordpress.com/2014/10/01/firma-off-shore-care-au-intermediat-cea-mai-mare-spaga-in-afacerea-microsoft-a-construit-blocurile-unde-familia-ponta-deţine-3-apartamente-victor-ponta-il-cunoaşte-cel-puţin-pe-unul-dintre-interme/