Percheziţii de amploare în 11 judeţe. Prejudiciu de 30 milioane de euro

Poliţiştii fac 146 de percheziţii în Bucureşti şi 11 judeţe, fiind vizate 90 de persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune în domeniile IT şi construcţii, relatează evz.ro. Prejudiciul creat de suspecţi este estimat la 30 milioane de euro.
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)
Loredana Diacu
01.02.2015

Poliţiştii desfăşoară 146 de percheziţii în Bucureşti şi 11 judeţe, fiind vizate 90 de persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune în domeniile IT şi construcţii, relatează evz.ro. Prejudiciul creat de suspecţi este estimat la 30 milioane de euro.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax.ro, că printre firmele percheziţionate sunt Erbaşu, UTI, Strabag, Romsys şi Total Network Solution. De asemenea, percheziţii au loc şi la locuinţa lui Cristian Romeo Erbaşu. Vizat ar fi şi Florin Frăţică, primarul din Bradu. Acesta şi alţi doi suspecţi ar fi fost opriţi în trafic. De asemenea, percheziţii au loc şi la locuinţa lui Cristian Romeo Erbaşu, fiul lui Mihail Erbaşu, a cărui moarte a ridicat, în 2004, numeroase semne de întrebare.

Cele 146 de percheziţii sunt efectuate de poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Organizate, în Bucureşti şi judeţele Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, la sediile mai multor firme din domeniile IT şi construcţii şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Poliţiştii urmează să pună în executare 90 de mandate de aducere, anchetatorii urmând să stabilească, în urma audierilor, dacă vor lua măsuri preventive în cazul suspecţilor.

În dosar sunt vizaţi reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale care, în perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate bugetului de stat. Prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române, citat de evz.ro

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro.

La percheziţii participă peste 300 de poliţişti de la unităţile centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale iar acţiunea este coordonată de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi sprijinită de Serviciul Român de Informaţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor