Peninsula coreeană s-ar putea confrunta cu un "război termonuclear", potrivit afirmaţiilor Nordului

Politica SUA faţă de Coreea de Nord a făcut din peninsula coreeană cel mai periculos loc de pe planetă, deoarece o "scânteie" ar putea aprinde un război nuclear, a declarat luni un înalt oficial nord-coreean la Adunarea Generală a ONU, potrivit unui raport Reuters.
Epoch Times România
02.10.2012

Politica SUA faţă de Coreea de Nord a făcut din peninsula coreeană cel mai periculos loc de pe planetă, deoarece o "scânteie" ar putea aprinde un război nuclear, a declarat luni un înalt oficial nord-coreean la Adunarea Generală a ONU, potrivit unui raport Reuters.

Discursul unuia dintre ultimii vorbitori de la adunarea anuală a celor 193 de naţiuni de la New York, vice-ministrul nord-coreean de externe Pak Kil-Yon,l-a lăudat forte mult pe Kim Jong-un, noul lider tânăr al ţării comuniste retrase.

"Astăzi, ca urmare a politicii ostile continue a SUA faţă de RPDC, ciclul vicios al confruntării şi agravării tensiunilor este un fenomen în curs de desfăşurare în peninsula coreeană, care a devenit locul cel mai periculos din lume în cazul în care o scânteie ar putea declanşa un război termonuclear", a spus Pak.

RPDC se referă la Republica Populară Democrată Coreea, acesta fiind numele oficial al ţării.

Vorbind despre "descurajarea" nucleară a Coreei de Nord, Pak a spus că este o "armă puternică ce apără suveranitatea ţării."

Coreea de Nord se află sub sancţiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU din cauza testelor sale nucleare din 2006 şi 2009. La începutul acestui an, puterile occidentale şi-au exprimat îngrijorarea că Coreea de Nord ar putea efectua un alt test atomic, dar detonarea nu a mai avut loc.

Coreea de Nord a susţinut multă vreme că în faţa unor State Unite ostile, care au baze militare în Coreea de Sud şi Japonia, are nevoie de un arsenal nuclear pentru a se apăra.

Estimările Naţiunilor Unite arată că o treime din populaţia Coreei de Nord este subnutrită, iar economia încă nu şi-a revenit la nivelurile din anii 1990, atunci când o foamete devastatoare şi retragerea ajutorului sovietic au lovit ţara cu putere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor