Pe 4 iunie brutalitatea poliţiei incită marşul a mii de oameni în Beijing
Mii de petiţionari au manifestat la Beijing, de la Gara de Sud spre Piata Tiananmen, scandând slogane în dimineaţa zilei de 4 iunie, cerând autorităţilor să-i identifice pe făptaşii care au bătut cu brutalitate un petiţionar. Poliţia i-a urmat pe petiţionari la fiecare pas al traseului, dar nu i-a întrerupt până la ora 11:00 am.
Jin Yuehua, petiţionarul din Shanghai, a declarat pentru postul de radio Sound of Hope (SOH), că protestul a fost declanşat după ce un alt petiţionar din Shanghai, pe nume Shao Zhenqing, a fost bătut cu brutalitate cu lanţuri de fier de către poliţia din Beijing. Atunci când se confruntă cu abuzuri, oameni din întreaga Chină se deplasează deseori la Beijing pentru a face apel către oficiali de nivel înalt ai regimului chinez.
"În timp ce Shao Zhenqing unul dintre petiţionarii din Shanghai, dormea la Beijing, în Gara de Sud, a fost bătut cu brutalitate de poliţie cu lanţuri de fier. Faţa i s-a umplut de sânge; leziunile sale sunt atât de grave încât nu poate nici să bea apă, fără ajutor.", a declarat doamna Yuehua.
În timpul marşului, petiţionarii au scandat lozinci, cerând ca făptaşii să fie găsiţi, strigând "Jos cu corupţia! Pedepsiţi-i sever pe făptaşi!".
La amiază, reporterii de la SOH au fost informaţi că petiţionarul rănit a fost trimis la un spital, în timp ce toţi ceilalţi petiţionari au fost luaţi cu forţa în Satul Jiujing, care funcţionează ca un centru de triaj pentru petiţionari. Zeci de mii de petiţionari sunt ţinuţi în sat, care constă din camere mici şi barăci, fiecare adăpostind până la 500 de persoane.
Petiţionarii se înregistrează la centru, dar acolo nu sunt acceptate materiale legate de petiţie. Petiţionarii sunt adesea puşi sub arest la domiciliu la centru. Odată ajunşi acolo, ei nu au voie să plece până când nu sunt conduşi înapoi în oraşele lor de către oficialii locali respectivi.
chinareports@epochtimes.com